Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Marţi, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”

Aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Marţi, 16 decembrie 2014, în Sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea s-a derulat un eveniment de excepţie: aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Au participat elevi şi profesori de la C.T. „Mihai Viteazul" cu predilecţie parteneri din celelalte firme care funcţionează în liceu, foşti „angajaţi" - absolvenţi ai şcolii, invitaţi de la Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna" Oradea - prof. Negrean Simona, prof. Crişan Csilla, însoţite de un grup de elevi.
Organizată în această perioadă de profundă semnificaţie pentru toţi creştinii, sărbătoarea Crăciunului, programul a cuprins  colinde interpretate de un grup vocal pregătit de profesorii de religie Botiş Dana, Cuş Alina şi Suplăcan Sorin. Iniţiatoarea  evenimentului, dna. prof. Bara Mariana, cea care a coordonat firma de exerciţiu de-a lungul celor 10 ani de activitate  a prezentat un istoric al firmei evidenţiind rezultatele meritorii obţinute de cele şase generaţii de elevi care au activat  în firmă în cei 10 ani: premiile obţinute la târgurile internaţionale şi naţionale, Competiţia Business plan, Marca de calitate. Managerii companiei în această perioadă au fost Avădanei Laura-astăzi economistă în Bucureşti, Vătafu Alexandru - inginer constructor în Anglia, Brânduş Rareş - economist în Oradea, Pantiş Vinicius - economist în Oradea, Szerak Cristina - studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice Oradea şi Faur Daiana - managerul actual - elevă în clasa 12 B.
Cele mai emoţionante momente au fost cele ocazionate de reîntâlnirea prof. coordonator cu foştii elevi care au activat în firmă de-a lungul timpului şi care au ţinut să sublinieze rolul pe care l-au avut competenţele şi cunoştinţele dobândite prin această formă de instruire în formarea lor profesională. Dna Bara Mariana, foarte emoţionată, a mulţumit celor care au răspuns prezent invitaţiei de a participa la această aniversare şi nu au fost puţini.
A participat la program un grup de dansatori - unii elevi ai liceului nostru - de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea pregătiţi de dna. Negrău Floare care ne-au încântat cu frumuseţea dansurilor populare din Bihor.
S-au proiectat poze, filme de prezentare, clipuri publicitare realizate de elevi,  de la toate manifestările la care a participat firma  Hobby SRL în cei 10 ani: târguri, aniversări, activităţi curente în companie.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută şi de fosta „angajată" a firmei  Lupu Mihaela -studentă - care a interpretat două melodii de muzică uşoară, de trupa „Shake beatbox" formată din trei elevi ai  şcolii.
Un moment aparte a fost parada coafurilor pentru ocazii speciale - sărbătorile de iarnă - prezentată de eleve de la specializarea Coafor stilist clasa 11-a şi a 12-a pregătite de dna. prof. Liberţ Gabriela.
Finalul activităţilor a culminat cu tortul aniversar în forma unui teren de fotbal - deoarece   obiectul de activitate al firmei este  comerţul  cu articole sportive şi de agrement, însoţit de artificii, baloane cu confetti.
Se cuvine să apreciem efortul clasei 12 B - dirigintă dna. prof. Szuiogan Nadia - cea care a organizat impecabil acest  eveniment cu menţionarea elevilor: Mariş Ionela, Faur Daiana,  Fulop Laura, Manea Alexandra, Vese Florina, Coita Otilia şi Petruş Narcis. 
Multe mulţumiri conducerii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", dl. director Filimon Ruben şi dna. director adj. Ardelean Simona care au susţinut permanent activităţile din  firmele de exerciţiu care funcţionează în şcoală şi s-a implicat şi în organizarea acestui  moment  aniversar.
Mariana Bara & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (90 de poze), accesaţi Galeria foto: Aniversarea a 10 ani de activitate  a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:13 Ora de vară a Europei de Est