Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Marţi, Centrul judeţean de voluntariat a pus la cale

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Cei 56 de voluntari ai Centrului judeţean de voluntariat, în parteneriat cu copilaşii din centrele sociale aparţinând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, ne-au demonstrat, marţi, 16 decembrie 2014, forţa voluntariatului, credinţa că se poate şi speranţa că viitorul este în mâinile lor.

De la pupitrul de „comandă", coordonatorii proiectului Engleză pentru viaţă, doamna profesor Andrada Marinău şi Ioana Dziţac, deţinător al Premiului Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, au reuşit să creeze, marţi seara, în Sala de jocuri a Universităţii din Oradea, o atmosferă de poveste de iarnă, cu mulţi îngeraşi pe scenă.
Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" a reuşit să aducă în sufletele spectatorilor magia Sfintelor Sărbători.
„Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans, colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet", ne-a declarat Ioana Dziţac înaintea evenimentul. Şi aşa s-a şi întâmplat!
Cu sufletul deschis, pus pe palmă
Felicitări, Ioana! Felicitări voluntarilor, felicitări artiştilor şi oamenilor de bine care au fost alături de organizatori.    
Sufletul lor deschis, pus pe palmă, s-a revărsat pe scenă în colinde româneşti şi internaţionale, în dans şi armonia culorilor, în tinereţea lor exuberantă şi curată. Ne-au cucerit cu sinceritatea şi forţa lor de convingere: studenţi ai Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea şi voluntari ai proiectului, în „Visul unei nopţi de vară"; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Miracole Oradea cu dansul lor; colindătorii internaţionali de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, cu un recital de colinde în română, engleză, germană, italiană şi poloneză, sub coordonarea unei echipe de profesori: Alina Manolescu, Maria Agape, Crina Miere, Michaela Aromanesei, cărora li s-au alăturat solişti ai grupului artistic Agora; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Buburuzele Oradea, cu cântec de Crăciun (în limba engleză); Ioana Rotar - semifinalistă la Românii au talent, cu gimnastică ritmică; studenta (şi voluntara) Andreea Puşcaş, cu colindă şi cântec de muzică populară; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Steaua Norocoasă; surioarele gojdiste Teodora şi Ruxandra Bodog, cu un moment instrumental: duet (harpă & flaut), solo (harpă), solo (flaut); perechea de dansatori Carla Hora - Sergiu Corbu, membri ai Clubului de dans sportiv „Exclusive", cu o suită de dansuri sportive; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Cireşarii din Tinca. Ei ne-au surprins plăcut cu sceneta „Irozii"; Andrada Anton, Bandor Vanesa şi Lele Sophia au prezentat un show dance...
Sperăm să nu fi uitat pe cineva, pentru că protagoniştii au fost mulţi, iar Moşul a fost atent cu artiştii, răsplătindu-i pe toţi cu daruri.
Doamna prof. Andrada Marinău şi Ioana, Dziţac, voluntarii şi toţi protagoniştii spectacolului mulţumesc orădenilor prezenţi marţi seara la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".
Ei tot mai cred că vor reuşi să schimbe lumea în bine. Acordaţi-le credit şi şansa de a o proba!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:33 Ora de vară a Europei de Est