Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 46/158 din 8 - 15 decembrie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 46/158 din 8 - 15 decembrie 2014

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din municipiu şi judeţ, dar şi din Ungaria.
Cu cine puteam deschide numărul 158?

Cu distinsul academician Ioan-Aurel Pop, care a spus la lansarea cărţii sale: „Adevărul absolut îl are numai Dumnezeu. Noi, oamenii, trebuie să ne mulţumim cu adevăruri parţiale".
Şi cu cine am mai deschis revista, în pagina I? Cu Ziua Naţională, sărbătorită la CN „Avram Iancu" din Ştei, având primarul şi inspectorul şcolar general adjunct de faţă, în prezidiu, dar şi cu evenimentul de la Liceul „Nicolae Bălcescu" din Gyula - Ungaria, unde au ajuns cărţile orădenilor şi bihorenilor adunate de dl prof. Teodor David şi echipa sa de la Vatra Românească...
Articolul de la Ştei este semnat de doamna profesor Alina Niculae (responsabil cu promovarea imaginii colegiului în revista „OviDan" şi în ziarul online „OviDan". Despre acţiunea de mare suflet a Vetrei Româneşti din Oradea, de a dărui cărţi pentru fraţii români din Ungaria, ne-a scris distinsul profesor patriot Teodor David.  Tot doamna profesor Alina Niculae ne-a făcut cunoscut şi evenimentul din 5 decembrie (de „Niculaş") - lansarea de carte: lansarea cărţii coordonate de d-na prof. Cornelia Frai, intitulate „English Exercises for Smart Students", un auxiliar didactic de limba engleză. Pagina Universitaria, rezervată Universităţii din Oradea, am deschis-o cu o ştire de 1.000 de puncte despre locul ocupat de Universitatea din Oradea în clasamentul internaţional Scimago. Tot aici continuă fotoreportajul realizat la lansarea cărţii distinsului academician Ioan-Aurel Pop. În pagina Parteneriat, am publicat parteneriatul de succes cum este apreciat de către profesorii coordonatori (Maria Agape şi Crina Miere) parteneriatul dintre Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora" şi Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna", clasa d-nei profesor Laura David-Ienei. În pagina (de) Proiecte, am publicat cele două proiecte derulate de echipele de proiect de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" din Oradea: doamnele profesori Marcela Urs (coordonator de proiect) şi Anamaria Giurău ne-au scris despre Mobilitatea Comenius desfăşurată în Bulgaria, iar doamnele profesori Corina Negruţiu şi Manuela Chişvasi ne-au relatat despre derularea proiectului „Oportunităţi de dezvoltare personală prin educaţia nonformală", în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale. La CCD Bihor s-a desfăşurat sâmbătă, 29 noiembrie, o masă rotundă, prilej cu care a fost lansată cartea „Imaginea publică a monarhiei în România 1866-1947", în viziunea d-lui prof. dr. Cristea Niculae, reprezentant al MEN, coordonator naţional al programului Festivalul Naţional al Şanselor Tale. Elevul Morar Christian din clasa d-nei prof. Rodica Foltuţ, de la „Oltea Doamna", a avut un vis nemaipomenit pe care l-a aşternut pe hârtie şi a ajuns până la noi. Compunerea lui Chris despre vizita lui Moş Crăciun se intitulează „O vizită neaşteptată" şi va fi premiată de însuşi Moş Crăciun.
În paginile din mijlocul revistei vă relatăm despre sărbătorirea Zilei Naţionale la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" din Oradea şi la Şcoala Gimnazială „Miron Pompiliu" din Ştei. De la „Oltea Doamna" ne-a scris d-na prof. Cristiana Vidican, iar de la „Miron Pompiliu", redactorul nostru special, anul trecut fiind cel mai harnic şi fidel din judeţ, doamna bibliotecar instit. Ileana Tomescu (împreună cu colegul prof. documentarist Gabriel Vancea). Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu mare cinste şi la Şcoala Gimnazială din Sînmartin, de clasa doamnei înv. Viorica Marc-Bulzan şi colegii...
De la CSEI „Cristal" ne-au scris d-nele prof. Vesa Ramona şi Opriş Aurelia, despre Ziua Porţilor Deschise. Ziua de 3 decembrie a fost zi cu dublă semnificaţie pentru unitatea de învăţământ la care lucrează Ramona şi Aurelia: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, dublată de un al doilea eveniment - diseminarea proiectului internaţional Comenius Young Europe 2012-2014. Despre sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi" ne-a scris d-na prof. Mihaela Şumălan, directorul adjunct al liceului. La „Cântarea zilei", Alexandra ne-a (mai) fericit cu o colindă - „Aseară pe-nserate". Laura Florica Paşca, asistent medical la Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora", ne „sorcoveşte" cu Sărbători sănătoase şi fericite! Denisa, Loredana, Edward şi prof. Denisa Lucuţa, din Câmpani, au ajuns tocmai în ţara lui Picasso. Concursul cu premii (36 de litri de Merita.bio) a ajuns la ediţia a XXVI-a.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 46/158 din 8 - 15 decembrie 2014, pagini care cuprind 62 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:02 Ora de vară a Europei de Est