Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea City Report - Cea mai bună aplicaţie din România

Premiul pentru Cea mai bună aplicaţie din România a ajuns la Oradea!

Oradea City Report - Cea mai bună aplicaţie din România

Aplicaţia Oradea City Report a câştigat premiul pentru Cea mai bună aplicaţie din România, oferit de Open Government Partnership Romania (OPG) oraşului Oradea.

Primăria Oradea s-a înscris cu Oradea City Report la concursul organizat pentru Premiul OGP România, în cadrul secțiunii „Promovarea datelor deschise - Cea mai bună aplicație". Aplicaţia a fost votată online de 1.997 de cetățeni, iar în urma votului, dintre toate aplicațiile înscrise în concurs, a ajuns pe locul I.
În cursul zilei de joi, 11 decembrie 2014,  în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I" din București, un juriu format din reprezentanți ai guvernului și ai societății civile au analizat aplicațiile înscrise în concurs și au apreciat nivelul de transparență în administrație precum și îmbunătățirea politicilor și serviciilor publice oferite de Primăria Oradea cu sprijinul aplicației Oradea City Report.
Astfel aplicația Oradea City Report a primit premiul pentru Cea mai bună aplicație din România în anul 2014, iar diploma a fost înmânată domnului Eduard Florea, city managerul Oradiei, prezent la eveniment. „Premiul obţinut este o recunoaştere, dar totodată un imbold pentru Primăria Oradea de  a continua politicile publice axate pe grija faţă de cetăţeni prin măsuri de creştere a vitezei de comunicare şi de transparenţă în relaţia cu aceştia", a declarat Eduard Florea.
Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).
Primarul Ilie Bolojan a apreciat în mod deosebit realizarea aplicaţiei Oradea City Report, spunând: „Îi mulţumesc dlui Eduard Florea pentru că a iniţiat acest proiect, care permite sesizarea rapidă a Primăriei de către cetăţeni, prin telefonul mobil, cu privire la aspectele care nu sunt în regulă în municipiul Oradea. În acelaşi timp le mulţumesc zecilor de orădeni care în fiecare zi ne sesizează problemele din oraş, dându-ne posibilitatea să intervenim rapid. În acest fel, avem cu toţii de câştigat. Vă mulţumesc pentru acest parteneriat!"
Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership) este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.
Guvernul României a aderat la această iniţiativă în anul 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership şi primul plan naţional de acţiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.
http://www.oradea.ro/subpagina/oradea-city-report
Biroul de presă

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:04 Ora de vară a Europei de Est