Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian

Ieri, la Universitatea „Agora”, a avut loc

Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian

Ieri, miercuri 10 decembrie 2014, la ora 17,00, la Universitatea Agora, a avut loc lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile", autori conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian, publicată la Editura PRO Universitaria.

Volumul de faţă, prin modul în care a fost structurate şi formulate noţiunile importante ale unei materii atât de vaste precum cea a obligaţiilor civile, se doreşte, în principal, a fi un punct de pornire în aprofundarea unor teme importante atât pentru studenţi cât şi pentru practicienii în drept.
La eveniment a participat d-na prof .univ. dr. Adriana Manolescu, președinte al Senatului Universității AGORA, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, decan al Facultății de Drept și Științe Economice, Universitatea AGORA.
Evenimentul a fost  moderat de către doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii Agora.
Domnul av. Cristian Domocoş - decanul Baroului de Avocaţi Bihor a fost  invitatul de onoare al evenimentului şi cel care a făcut o prezentare a cărţii din punct de vedere profesional, dar mai ales imparţial şi avizat.
Experienţa profesională a celor doi autori, atât în calitate de cadre didactice, dar şi de practicieni în drept, şi-a pus amprenta asupra lucrării de faţă, dovadă fiind stilul concis şi clar cu care a fost scrisă lucrarea. Domnul conf. univ. dr. Adam Drăgoi are o experienţă de peste 20 de ani la catedră, iar experienţa sa ca practician al dreptului este una remarcabilă: prim-procuror, notar și judecător financiar. Domnul lector univ. drd.  Radu-Gheorghe Florian este cadru didactic la Universitatea Agora de peste 12 ani şi avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bihor din anul 2004, specializarea sa în ambele domenii de activitate fiind dreptul civil.
Autorii acestui volum se află la cea de-a doua colaborare de acest gen, prima carte - „Drept civil. Drepturi reale" - fiind publicată anul trecut.
Evenimentul a fost găzduit în Sala de Procese Simulate din cadrul Universităţii Agora, fiind sugestivă pentru măsurarea indicatorilor de performanţă a actului predării, respectiv a procesului învăţării, precum şi a legăturilor pe care Universitatea Agora le are cu specialiştii din practică, reprezentativi pentru profesiile juridice.
În pregătire: Concursul Studenţesc de Procese Simulate
Universitatea Agora se află în procesul de pregătire a Concursului Studenţesc de Procese Simulate pe care  Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice  îl organizează în prima săptămână din luna mai, 2015. Şi-au anunţat până în prezent participarea în competiţie, alături de echipele Universităţii Agora (coordonator prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu), echipe ale Facultăţilor de Drept din cadrul Universităţii Transilvania Braşov (coordonate de prof. univ. dr. Cristinel Murzea, decanul Facultăţii de Drept şi conf. univ. dr. Ioana Nicolae), Universitatea din Piteşti (coordonată de prof. univ. dr. Ionel Didea, rectorul universităţii), Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi (coordonată de prof. univ. dr. Florin Tudor, decanul Facultăţii de Drept şi prof. univ. dr. Floroiu Mihai);
Un nou master: Cercetări Criminalistice Aplicate
În deschiderea evenimentului a fost anunţat un nou masterat ce urmează a fi lansat oficial la începutul anului 2015, acreditat ARACIS (Hotărâre a Consiliului ARACIS din data de 27.11.2014), pe domeniul DREPT, masterat de Cercetări Criminalistice Aplicate, cu durata de 2 ani, 120 de credite. Alături de programele de masterat care se desfăşoară în prezent: Managementul resurselor umane şi  cel de Ştiinţe penale şi criminalistică,  acest nou masterat va fi o oportunitate de a aprofunda şi de a cerceta în mod aplicat ceea ce preocupă cu precădere persoanelor implicate în activitatea poliţienească, militară, de securitate şi jurisdicţională, interesate de funcţionarea corectă a mediului juridic şi de utilizarea tuturor oportunităţilor legate de cadrul legal al dreptului, dar mai ales al criminalisticii ca element definitoriu al programului de pregătire, în ceea ce priveşte relaţiile ce se stabilesc prin intermediul instituţiilor juridice.
De asemenea, cursurile oferite prin acest program de studii de masterat se adresează persoanelor interesate de buna funcţionare a sistemului juridic penal de la noi şi de implicaţiile pe care acesta le are în viaţa economică şi socială prin accentuarea rolului organelor jurisdicţionale în ceea ce priveşte calitatea lor de instituţie de reglementare dar şi de aplicare a legii în materia cercetării criminalistice aplicate.
Toţi cei care au luat cuvântul au reliefat condiţiile de desfăşurare a procesului didactic în universitate, care evident, urmăresc logoul: „Acces la succes!" (C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:14 Ora de vară a Europei de Est