Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Porţilor Deschise la CSEI „Cristal” Oradea

În 3 decembrie

Ziua Porţilor Deschise la CSEI „Cristal” Oradea

În data de 3 decembrie 2014, cu ocazia organizării evenimentului final de diseminare a Proiectului Internaţional Comenius Young Europe 2012-2014, în cadrul Zilei Porţilor Deschise a CSEI „Cristal" Oradea de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, s-a desfăşurat un amplu program realizat pe mai multe paliere:

1.Realizare de lucrări artistico-plastice pe tema ,,Prietenie dincolo de dizabilitate"
(activităţi pentru promovarea incluziunii sociale a copiilor cu CES în parteneriat  cu instituţii din comunitatea locală: Liceul de Arte Oradea, Şcoala Dacia Oradea, C.T. Traian Vuia Oradea, L.T. Bariţiu Oradea, CN Mihai Eminescu Oradea, GPP Nr. 20, GPP Nr.45 Oradea, CSEI Orizont Oradea, CSEI Nr.1 Oradea). În aceste acţiuni s-au implicat toate cadrele didactice ale CSEI Cristal Oradea.
2.Lansare de baloane având inscripţionate mesaje valori promovate prin proiectul Young Europe: prietenie globală, demontarea prejudecăţilor, toleranţă, succes etc.
3. Masă rotundă care a cuprins:
Primirea participanţilor, distribuirea mapelor cu produsele finale ale proiectului Young Europe (cartea de poezie Young Europe, DVD Young Europe, pliante Young Europe, pix Young Europe, mini-calendare)
Cuvântul de bun venit al d-nei director prof. Lezeu Rodica
Spectacol artistic: - Young Romanians/ Românaşii (cântece şi dans susţinute de grupa mică şi grupa mare B) - Vă suntem prieteni (pasaje muzicale interpretate la flaut, vioară şi chitară, moment susţinut de voluntarii SNAC de la Liceul de Arte Oradea) - Prieteni europeni  (recitarea poeziilor create de copiii din ţările partenere Young Europe de către elevii clasei a II-a nevăzători şi preşcolarii grupei mari A)
Diseminarea rezultatelor proiectului internaţional Comenius Young Europe 2012-2014 printr-o prezentare PowerPoint susţinută de dna prof. Vesa Ramona, coordonator Young Europe
Lansarea cărţii de poezie Young Europe (coordonatori prof. Vesa Ramona şi prof. Lezeu Rodica, referent ştiinţific, inspector şcolar de educaţie specială, prof. Vese Alina)
La masa rotundă au participat reprezentanţi de seamă ai unor instituţii partenere CSEI „Cristal": d-na  prof. Alina Vese, inspector şcolar înv. special ISJ Bihor, d-na Lucia Caciora, inspector şcolar înv. preşcolar ISJ Bihor, d-na Scridon Smaranda din partea CJ Bihor, dl director prof. Dan Peter de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, d-na Ilisie Carmen, director CSEI Nr. 1 Oradea, d-na Maruşca Angela, dir. CSEI Orizont Oradea, d-na prof. Todica Marcela, dir. L.T. Gh.Bariţiu Oradea, d-na prof. Nan Maria, director GPP Nr. 52 Oradea, d-na prof. Şulea Andrada, director GPP nr. 20 Oradea, d-na Sabo Ilisie Ioana, preşedinte al comitetului de părinţi, cadre didactice de la şcoli partenere C.S.E.I. „Cristal": Liceul de Arte Oradea, Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, C. T. Traian Vuia Oradea, L.T. Gh. Bariţiu Oradea, CN Mihai Eminescu Oradea, GPP Nr. 20, GPP Nr. 45 Oradea, CSEI Orizont Oradea, CSEI Nr.1 Oradea, reprezentanţi ai presei locale.
În sala festivă a fost amenajată o expoziţie Young Europe cuprinzând fotografii din timpul activităţilor proiectului, mobilităţilor de proiect, lucrări ale copiilor, prezentarea partenerilor, produse finale, pe care oaspeţii au avut ocazia să o admire.
Invitaţii prezenţi s-au arătat impresionaţi şi au apreciat bogăţia de activităţi ale  proiectului Young Europe, au apreciat calitatea, diversitatea şi utilitatea  produselor finale, au susţinut valoarea unui astfel de proiect în dezvoltarea instituţională a CSEI „Cristal" Oradea, impactul unui astfel de proiect asupra comunităţii.
Au contribuit la succesul acestui eveniment cadrele didactice ale C.S.E.I. „Cristal" Oradea, membre în echipa de proiect Young Europe: director, prof. Lezeu Rodica, prof. Vesa Ramona, coordonator Young Europe, prof. Opriş Aurelia, prof. Bar Emoke, coordonator SNAC, prof. Buboiu Bianca, Drimba Rita, Varga Tunde, Moldovan Mihaela, Kover Monica, Gheorghiu Valentina, Coneac Angelica, Ovănescu Elena, Crişan Adriana, Dobran Viorica, Pleş Gabriela şi Kirai Gabriela.
Prof. Vesa Ramona & Opriş Aurelia
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Ziua Porţilor Deschise la CSEI „Cristal” Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:01 Ora de vară a Europei de Est