Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie 2007,

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie, membrii Consiliului Județean al Elevilor - Bihor (C.J.E.B.) au împlinit un an de existență.

De ziua lor, prof. Georgeta Sadoveanu, inspector cu munca educativă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, le-a pregătit o supriză.
La ședința festivă care a avut loc la sala de ședințe a I.S.J. Bihor, a fost lansat primul număr al revistei C.J.E., intitulată "Avem cuvântul". Revista apare sub egida Fundației "Floare de lotus".
George Lucian, Livia Negruț, Corina Costruț ... și toți ceilalți consilieri județeni, dar nu numai ei, au avut parte și de un tort pe cinste.

Onorați... și felicitați!

Rând pe rând, distinșii invitați care au luat cuvântul s-au arătat încântați de existența acestui consiliu (Consiliul Județean al Elevilor din Bihor), despre a cărui activitate dna inspector Georgeta Sadoveanu are numai cuvinte de laudă. George Lucian, ambițiosul președinte C.J.E., a prezentat în amănunt activitatea de un an a C.J.E., însoțind vorbele cu imagini. S-a insistat pe cele două caravane organizate, în mai și noiembrie 2006, în două zone ale județului (Aleșd-Șuncuiuș, și Salonta-Tinca). Au impresionat audiența participările președintelui C.J.E. la manifestările organizate de Consiliul Național al Elevilor (și faptul că C.N.E. a preluat și transformat sigla bihorenilor în siglă națională). Despre revista C.J.E. care abia s-a născut, a vorbit președintele Fundației "Floare de lotus", Elena Muntean, cea care s-a zbătut să găsescă sponsori și să o aducă pe masă la ceas aniversar. În cele 20 de pagini, își găsesc loc toate însemnările pe care membrii C.J.E. din întreg județul le-au încredințat spre apariție în revista lor, sugestiv intitulată "Avem cuvântul". Se așteaptă ca în numerele următoare să-și spună cuvântul cât mai mulți elevi, de pe tot cuprinsul județului...
Toți consilierii județeni au fost felicitați și răsplătiți cu diplome de excelență și onoare de conducerea Inspectoratului Școlar, iar simpla prezență a distinșilor invitați la ședința festivă (inspectori școlari, în frunte cu inspectorii generali adjuncți, Silviu Torjoc și Akos Zoltan, membri ai C.P.E.C.A., în frunte cu chestor Gheorghe Chereji - șeful centrului, dna Ioana Indrieș, inspector în cadrul Compartimentului de prevenire a criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, directori de școli și un reprezentant al părinților) i-a onorat pe reprezentanții legitimi ai elevilor bihoreni.
După acest prim an de ucenicie și probă, se așteaptă din partea consilierilor județeni o activitate sporită, responsabilă și eficientă, care să le facă cinste.

 

Ov. Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:24 Ora de vară a Europei de Est