Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„O viață mai bună pentru copiii cu CES”

În „Săptămâna Comenius”,

„O viață mai bună pentru copiii cu CES”

Săptămâna 26 – 30 mai 2008 este considerată la nivel european „Săptămâna Comenius”.
În cadrul parteneriatului școlar multilateral Comenius „O viață mai bună pentru copiii cu CES” a fost stabilită o activitate de proiect în cadrul căreia se vor derula mai multe manifestări, atât relaționate cu proiectul amintit cât și în vederea marcării implicării C.S.E.I. nr. 1, Oradea, în tot ceea ce înseamnă dimensiunea europeană.

Astfel vor fi organizate activități de diseminare, reabilitare, activități din seria „Comenius - mare pedagog”, activități de socializare...
Prima a avut loc, în avans, vineri, 23 mai 2008: prezentarea lucrării „Educația culturală din prisma proiectelor educaționale europene”, la Simpozionul național „Roman Ciorogariu – spirit european” (autori, prof. Elena Erdeli, psih. Teodora Pantazi).
Miercuri (28 mai 2008), la ora 10.30, va avea loc diseminarea informațiilor obținute în urma participării la cursul de formare continuă „Scrierea și managementul proiectelor europene”, în noiembrie 2007, în Agros, Cipru (susținută de psih. Teodora Pantazi), iar la ora
10.45 - prezentarea colțului Comenius-expoziție (prezentarea proiectului, a informațiilor și rezultatelor obținute la finele primului an de proiect, expoziție cu materialele realizate pe parcursul primului an de proiect și/sau realizate pe parcursul întregii săptămâni) - organizator, echipa de proiect; de la ora 11.00 - vizionarea unor DVD-uri conținând metode de reabilitare prezentate în timpul vizitei de proiect din Suedia (echipa de proiect).
Joi, 29 mai, ora 17.00 - prezentarea lucrării „Parteneriat școlar multilateral Comenius. Exemplu de bune practici”, la Sesiunea de comunicări D.P.P.P.D. (psih. Teodora Pantazi)
Activități de reabilitare:
Luni, 26 mai, între orele 9.00 și 13.00 - Terapie ocupațională: confecționarea de sticluțe colorate cu teme europene (clasa a VII-a C, prof Camelia Poszet, prof. ed. Alina Savu).
Marți, 27 mai, la ora 11.45 - Teatru experiențial: „Scufița roșie” (clasele: V A, VI A, VII C; psih. Ramona Bota, psih. Teodora Pantazi, prof. ed. Lavinia Gorgan. Prof. ed. Cristina Pop).
Miercuri, 28 mai, la ora 13.30 - Artterapie: colaj – „Sportul în Europa” (clasa a VII-a B, prof.ed. Anca Ducu, psih. Valeria Colesnicov).
Activități din seria „Comenius - mare pedagog”:
Luni, 26 mai, ora 13.30 – „Azi te învăț eu!” – elevii clasei a VII-a C vor juca pentru o zi rolul de profesori/consilieri în activitatea „Furia și agresivitatea față de ceilalți” (psih. Teodora Pantazi, prof.ed. Alina Savu).
Miercuri, 28 mai, la ora 12.00 – „La sfârșitul clasei a IV-a” – realizarea unui CD cu impresii și a unui jurnal ilustrat (clasa a IV-a, psih. Laura Bochiș).
Activități de socializare:
Luni, 26 mai, între orele 9.00 și13.00 - excursie la Băile Felix pentru călărie – grupele de preșcolari.
Miercuri, 28 mai, la ora 13.00 - vizitarea expoziției relizate de către elevii integrați de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc”,  însoțiți de profesorul de sprijin, Carmen Ilisie.
Vineri, 30 mai, între orele 9.00 și 16.00 - excursie de 1Iunie, la Paleu (clasele primare și gimnaziale și toți profesorii, organizator, prof. Ioan Silaghi).
Activități în cadrul altor proiecte europene
Discuție on-line în cadrul parteneriatului bilateral „Comunicarea prin internet” între elevii claselor a VII-a C și a VIII-a B și elevii școlii partenere din Rybnic, Polonia (psih. Teodora Pantazi, prof.ed. Anca Ducu, Alina Savu); schimb de experiență cu studenții belgieni în cadrul proiectului „Comunicarea cu sprijinul semnelor” (psih. Oana Tuduce).
Joi, 29 mai, la ora 14.30 - masă rotundă cu specialiști belgieni, cu tema „Relevanța proiectelor internaționale în general și importanța continuării proiectului CES în special” (psih. Oana Tuduce). (Teo D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:58:46 Ora de vară a Europei de Est