Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiune de comunicări şi târg de carte

Miercuri, la Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor

Sesiune de comunicări şi târg de carte

Miercuri, 26.11. 2014, la Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor a avut loc sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „Perspective ale politicilor privind parteneriatul şcoală - familie - comunitate".

 În deschiderea sesiunii, d-na director a Casei Corpului Didactic, prof. Carmen Bodiu a subliniat importanţa parteneriatului într-o comunitate aliniată standardelor europene, evidenţiind faptul că această pleiadă reprezintă tripticul de aur necesar dezvoltării integrale şi armonioase a fiinţei umane în devenire. Din partea Universităţii din Oradea a fost invitată d-na asistent universitar, drd. Brihan Alina, de la Facultatea de Istorie, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele  Comunicării, care a susţinut o prelegere pe tema cetăţeniei active în rândul tinerilor.
D-na prof. dr. metodist Popa Rodica a moderat activitatea, ilustrând conceptul de parteneriat cu un scurt istoric, evidenţiind faptul că fenomenul de parteneriat nu este unul nou, întrucât lucrările filozofilor antici atestă elemente conturate cu privire la colaborarea instituţiilor sociale. Comunicarea cu şcola şi cu agenţii comunitari necesită redefinirea optimizarea şi fundamentarea pedagogică a parteneriatului. Surpriza oferită participanţilor, cadre didactice din învăţământul preuniversitar bihorean, a constat în organizarea unui Târg de carte, la care şi-au dat concursul atât edituri, cât şi papetării din Oradea, dornici să ofere celor interesaţi informaţii asupra ultimelor apariţii în domeniu.   
Parafrazându-l pe scriitorul Carlos Ruiz Zafon în viziunea căruia „cărţile sunt oglinzi, vezi în ele doar ceea ce ai deja în tine", d-na director Carmen Bodiu a evidenţiat rolul cărţilor în viaţa cadrelor didactice  şi a elevilor. Cu acest prilej, cadrele didactice au fost invitate să vizioneze exponatele, din cadrul târgului organizat de Editura „Didactica Militans" Casa Corpului Didactic Oradea, cărţile fiind prezentate de d-na prof. metodist Popa Diana, responsabilul editurii.
La eveniment a participat un număr de 66 de cadre didactice de la unităţile şcolare din Oradea şi din judeţ. Lucrările abordate au particularizat aria semantică largă a parteneriatului, tematica făcând parte din programul actual de guvernare. Unele au tratat parteneriatul ca un angajament într-o acţiune comună: şcoală - familie - actori comunitari sau ca un acord de colaborare mutuală între parteneri egali, altele s-au axat pe parteneriat ca şi cadru instituţional de rezolvare a problemelor şcolii.
Toate lucrările au ilustrat şi au evidenţiat exemple concrete, de bună practică utilizate în activitatea dascălilor bihoreni, dar şi preocuparea acestora pentru cunoaştere, cercetare şi progres.
Prof. metodist Popa Diana
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Sesiune de comunicări şi târg de carte.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:55 Ora de vară a Europei de Est