Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 43/155 din 13 - 20 noiembrie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 43/155 din 13 - 20 noiembrie 2014

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din municipiu şi judeţ.
Numărul se deschide cu Zilele Carierei de Impact Social, proiect derulat la Universitatea Agora, joi, vineri şi sâmbătă (13-15 noiembrie 2014).

În pagina a II-a, am publicat trei ştiri: „Informaţiile privind obligaţia profesorilor de a returna cei 150 de euro sunt false", a declarat ministrul Remus Pricopie; MEN anunţă lansarea instrumentelor de finanţare destinate tinerilor cercetători; MENSA organizează o a treia testare la Oradea. Marţi (11 nov.), Mihaela Dindelegan şi-a lansat alte şase cărţi, cinci la bibliotecă şi una online. În pagina Performanţe internaţionale, avem două articole despre gojdiştii orădeni: 1. Câştigând proiectul şi concursul, gojdiştii pleacă la Strasbourg, în 14 martie 2015. 2.De la dl prof. Adrian Niţă şi Diana Gyorodi am aflat că tot gojdiştii sunt cei mai buni din Europa, ei câştigând prima ediţie europeană a „Top Class in Science", la care au participat 16 şcoli din România, Anglia, Spania, Franţa, Suedia şi Polonia. Miercuri, 12 nov., la invitaţia dl rector Ioan Dziţac, dl academician Florin Gheorghe Filip a prezentat, în premieră şi în exclusivitate, studenţilor de la Universitatea Agora, Academia şi Biblioteca Academiei Române. Eminescienii din ciclul primar au prezentat vineri pe scena Colegiului Parada toamnei, intitulată „Frunze ruginii", activitate coordonată de prof. Lavinia Corodeanu şi Mirela Bar. În trei pagini consecutive, am prezentat un fotoreportaj de la Şcoala Gimnazială „Dacia", din „Săptămâna fructelor şi legumelor donate", când elevii de la „Dacia" au adunat sute de kilograme de fructe şi legume pe care le-au donat unor case de copii şi bătrâni prin intermediul Fundaţiei „Filantropia". Vineri, Cercul pedagogic al educatoarelor de la grupa mare a fost găzduit de Grădiniţa Nr. 44 - „Rază de soare", structura Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu". Prof. Alexandra Anca Boldor, de la Şcoala Gimnazială „Georgiu Popa" din Cîmpani, ne-a scris despre proiectul „Ascultând şoaptele slovei". În pagina „TopFormalis", am publicat articolul „Dezvoltarea echipei. Comunicarea eficientă", semnat de prof. drd. Anamaria Liana Giurău şi articolul „Despre educaţie şi educator", semnat de prof. Adina-Ionela Cioloş, consilier educativ la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Roşia. La „Cântarea zilei", am publicat versurile cântecului „Bogatul nemilostiv" (partea a II-a). Ce este curriculum-ul internaţional? Aflăm de la prof. coordonatori Crina Miere şi Maria Agape, în pagina Şcoala Internaţională Agora. În pagina Concursul cu premii „Merita.bio", avem şi două ştiri: în 16 decembrie, Ioana Dziţac şi voluntarii Centrului judeţean de voluntariat Bihor ne invită la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet şi pentru suflet", iar prof. Ioana Ile de la Grădiniţa Nr.1 din Beiuş invită cadrele didactice la Simpozionul judeţean „Tradiţii şi obiceiuri româneşti". În pagina Tranziţie, am publicat despre A XX-a ediţie a „Memorialului Vulcan-Irinyi-Popfiu", desfăşurată la Leta Mare (în Ungaria) şi despre semnarea de către dl primar Ilie Bolojan a contractului de finanţare pentru Campusul şcolar „Partenie Cozma".   
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 43/155 din 13 - 20 noiembrie 2014, pagini care cuprind 68 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:24 Ora de vară a Europei de Est