Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Educația pentru sănătate în școală

Factor decisiv pentru formarea unui comportament sănătos de viață

Educația pentru sănătate în școală

Să fii sănătos înseamnă: să ai o stare de bine, bunăstare fizică, mintală, socială, psihică şi nu în ultimul rând absenţa bolilor sau a infirmității.

Cu toții avem nevoie de educație pentru sănătate. Indiferent de vârsta pe care o avem, niciodată nu este prea târziu să învățăm lucruri care ne pot salva viața,  iar unul dintre elementele educatiei pentru sănătate este interpretarea corectă a semnalelor pe care organismul ni le transmite atunci când este în pericol.
Când vorbim despre sănătate, vorbim despre un regim de viață sănătos, alimentație echilibrată, mișcare (sport), gândire pozitivă și odihnă. Orice abuz exercitat asupra organismului poate dăuna grav sănătății: consumul de cafea, tutun, alcool, medicamente, fast food, energizante, grăsimi, conservanți, dar și comportamente precum violența fizică și  verbală vor avea consecințe negative asupra sănătății fizice și psihice.
Această disciplină opțională este ideală pentru copii, aceștia fiind extrem de receptivi în a cunoaște cât mai multe despre sănătate, anatomia corpului uman, modul corect de a-și efectua igiena personală, de a se hrăni sănătos, de a alege ce e mai bun pentru trup și minte: cum să se ferească de pericolele alimentare, obiceiurile sedentare și cum să-și întărească sistemul imunitar pentru a preveni îmbolnăvirile de sezon și alergiile.
Colaborarea asistentului medical cu părinții, consultația, tratamentul, dar mai ales prevenția, făcute de către cadrul medical, sunt formula ideală pentru a crește, educa și îngriji copii veseli și sănătoși, cum sunt elevii noștri.
„Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă”.
As.med.gen Paşca Laura Florica,
Școala Gimnazială Internațională Agora
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Educația pentru sănătate în școală.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:57:10 Ora standard a Europei de Est