Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prezentarea a două proiecte

Miercuri, în cadrul „Zilelor C.C.D.”, la „Dimitrie Leonida”, Oradea

Prezentarea a două proiecte

În cadrul “Zilelor C.C.D.”, miercuri (21 mai 2008), la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Oradea, au fost prezentate partenerilor și colaboratorilor școlii ultimele două proiecte câștigate, și finanțate de Consiliul local al municipiului Oradea. Este vorba despre proiectele: “Voluntari fără frontiere”, și "Nume de străzi - oameni care contează".

“Noi credem într-o educație complementară, formal-nonformal…”
„Ziua de astăzi nu este o zi oarecare. Este o zi  pe care am înscris-o în calendarul „Zilelor C.C.D. Bihor” tocmai pentru că ceea ce noi vrem să facem astăzi (miercuri, 21 mai 2008 – n.n.), aici, se încadrează perfect în tematica acestei ediții - „Parteneriatul de ieri și de azi”...
Noi credem într-o educație complementară, formal-nonformal, credem că  educația non-formală poate fi un spațiu aplicativ pentru educația formală și credem într-o educație permanentă în care se implică toți factorii educaționali interesați în formarea viitorului acestei comunități.
Sunt prezenți aici parteneri ai noștri în multe din activitățile de până acum sau care vor urma: reprezentanți ai părinților, ISJ Bihor, Centrului unic de voluntariat comunitar Oradea,  coordonatori ai caselor de copii care ne sunt partenere în SNAC, DGASPC și Fundația Life”.
Am citat-o pe directoarea colegiului, prof. Georgeta Sadoveanu.
A fost prezentată apoi, pe scurt, activitatea desfășurată de elevii și dascălii școlii în cadrul  S.N.A.C. (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) și  disciplina opțională ("Voluntariat comunitar") propusă elevilor (o noutate în școli), începând cu anul școlar viitor (la clasele a XI-a și a XII-a, profil  matematică-informatică, o inițiativă bine primită de dl inspector școlar Florin Negruțiu, Adina Patroc și Marius Hărduț (reprezentanți ai C.U.V.C., respectiv, fundația Life).
Proiectul “Voluntari fără frontiere” urmărește informarea și conștientizarea elevilor cu privire la acțiunile de voluntariat în vederea implicării lor în astfel de acțiuni; cu alte cuvinte, promovarea voluntariatului în rândul elevilor colegiului. Concret, elevii Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” urmează să fie implicați în trei acțiuni, programate în lunile iunie, septembrie și octombrie (proiectul derulându-se în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2008), iar la final de proiect, se intenționează elaborarea unui “ghid al voluntarului licean”.
“Nume de străzi – oameni care contează”
Cel de-al doilea proiect se derulează în paralel cu primul (în perioada 15 mai - 30 noiembrie 2008) și are  drept scop “promovarea marilor personalități ale culturii surprinse în numele străzilor municipiului Oradea”. În acest sens, echipa de proiect și-a propus: selectarea personalităților, colectarea de informații despre viața, activitatea și realizările acestor personalități, realizarea unui calendar cu aceste personalități, distribuirea lui în școlile din municipiul Oradea, organizarea unui concurs on-line (pentru identificarea geografică a străzilor), și a unui simpozion…
La final, conducerea colegiului, arătându-se încântată de cele două proiecte câștigate, a felicitat echipele de proiect (și pe cea de S.N.A.C.), fiind convinsă de reușita acțiunilor. (Ov. D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:21 Ora de vară a Europei de Est