Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Gojdiştii orădeni sunt cei mai buni din Europa!

Campioni europeni la concursul „Top Class in Science”

Gojdiştii orădeni sunt cei mai buni din Europa!

Concursul „Top Class in Science" desfășurat în perioada ianuarie - octombrie 2014, a avut ca obiectiv stimularea interesului elevilor pentru disciplinele din domeniul științelor (fizică, chimie, biologie).

Acesta s-a desfășurat după un model conceput și testat de către Fundația „Center for Advancement of Science and Technology Education" din Anglia, care a derulat pe parcursul a mai multor ani un concurs asemănător în UK.
Pe baza experienței acumulate, această organizație a dorit să extindă concursul la nivel european. În acest sens, anul acesta au fost implicate în competiţie un număr de 16 școli din România, Anglia, Spania, Franța, Suedia și Polonia.
Concursul, on line, contra timp 
Concursul, on line, contra timp, a constat în redactarea în cel mai scurt timp a răspunsurilor la 20 de întrebări multimedia cu variante multiple de răspuns, folosind un browser și acumulând puncte. Limita de timp pentru fiecare întrebare a fost de 60 de secunde, iar punctele acumulate au reflectat secundele rămase. E firesc şi normal să câştige şcoala care a acumulat cele mai multe puncte.
În urma a patru etape eliminatorii parcurse, echipa Colegiului Național „Emanuil Gojdu" din Oradea a câștigat prima ediție europeană a „Top Class in Science".
Echipa de gojdişti a dlui profesor Adrian Niţă a fost formată din următorii campioni europeni: Diana Gyorodi, Tania Grama, Daria Gavriș, Doru Popa, Raul Moț, Răzvan Luncan, Ronald Galea, Vlad Boța, Vlad Bugnariu şi Andrei Popovici, toți din clasa a X-a C.
Dl profesor Adrian Niţă ţine să-i mulţumească pe această cale domnului prof. univ. dr. Robert Gyorodi pentru sprijinul acordat.
Iar noi felicităm campionii europeni dorindu-le să ajungă şi în America!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Gojdiştii orădeni sunt cei mai buni din Europa!

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:27:42 Ora standard a Europei de Est