Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Parada toamnei” pe scena Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”

Ultimele zvâcniri ale toamnei

„Parada toamnei” pe scena Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”

Sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" a fost gazda unei activităţi pline de frenezia vârstei celor mici. Elevii claselor din ciclul primar, secondaţi de doamnele învăţătoare au încercat să-şi exprime bucuria faţă de ultimele zvâcniri ale toamnei. Au răspuns provocării şi elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu".

Activitatea coordonată de prof. Corodeanu Lavinia şi Bar Mirela, intitulată „Frunze ruginii" s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: desen, colaje, machete, pictură, dovlecei decoraţi şi s-a finalizat cu un carnaval. Sub îndrumarea doamnelor prof.  Porumb Viorica, Ciutan Maria, Bistriceanu Silvana, Popa Adriana, Câmpan Maria, Sere Simona, Borza Ioana, Mateoc Monica, Bogdan Anca, elevii şi-au dat tot talentul în confecţionarea unor machete şi colaje presărate cu lumină şi culoare specifice toamnei, au surprins în tuşe calde tablouri de natură, iar în final au invadat  scena cu un spectacol  mascat. Fie că au fost vrăjitoare care încercau să apere veşmântul multicolor al toamnei, fie că au fost zânele toamnei sau spiritele malefice care bântuie natura în aşteptarea iernii, cei mici au încântat cu exuberanţa lor.
Spectacolul s-a desfăşurat sub bagheta magică a celor două prezentatoare din clasa a XI-a, Vereş Gabriela şi Bungău Andreea, care au coborât pentru câteva momente la anii inocenţi ai copilăriei.  Juriul alcătuit din colegii liceeni ai clasei a  XI-a B a avut o misiune dificilă în alegerea celor mai reuşite măşti. Ingeniozitatea măştii şi a prezentării au constituit criterii de acordare a premiilor. Zâna toamnei, Bungău Alexia, a cucerit inimile tuturor prin costumaţie şi melodia de prezentare, fapt pentru care a ocupat locul I, alături de Vrăjitorul Toamnă, Tătar Rareş şi de Dovlecelul jucăuş, Pirte Miruna.
Partea a doua a spectacolului a însemnat premierea celorlalte secţiuni. Şuta Alex, Călăraşu Alexia şi Duma Tudor au impresionat prin decorarea dovleceilor, Gabor Bogdan prin macheta confecţionată, la colaje, Ceh Oana, Gyoker Iasmina, Tătar Rareş, la  pictură, Nuszer Iasmina, Mihuţiu Irina, Boşca David, iar cele mai reuşite  desene le-au avut Pantiş Daria, Seuche Denisa, Ionuţiu Emanuel.
Răsplata pentru efortul lor a venit din partea celor doi sponsori. „Hobby Art" (Aleea Emanuil Gojdu) şi Magazin Alimentar „Branic Teodora"  care au oferit câştigătorilor cadouri şi diplome.     
Prof. Tătar Ramona
P.S. Pentru mai multe poze (83 de poze), accesaţi Galeria foto: „Parada  toamnei” pe scena Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:11 Ora de vară a Europei de Est