Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

După câştigarea proiectului şi concursului

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Ioana Dziţac, motorul şi promotorul media al gojdiştilor orădeni, ne-a dat vestea cea mare: Gojdiştii au câştigat bătălia pentru Parlamentul European, iar în martie 2015 vor pleca la Strasbourg.

Poate vă mai amintiţi articolul „Europarlamentarii" gojdişti au adoptat o rezoluţie în Parlamentul European, publicat pe ovidan.ro şi în revista OviDan nr. 151 din octombrie.
„Înscrişi în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Concursul Național pentru liceeni „Euroscola", desfăşurat sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes", gojdiştii „europeni", coordonaţi de  doamnele prof. Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, au simulat, ieri (sâmbătă, 4 oct. 2014), adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.
Ei au adoptat rezoluţia în faţa unor distinşi invitaţi: senatorul Florian Bodog, prof. univ. dr. Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM, Emilian Pavel, director în Ministerul Tineretului şi Sportului, europarlamentar şi alţi europarlamentari..."
Activitatea în plen a fost condusă de  preşedintele acestuia, Oniţă Horia, flancat de cei trei vicepreşedinţi: Dziţac Ioana, Funar Artemis şi Miclăuş Bogdan.
Pe lângă simularea şi filmarea realizată sâmbătă, 4 octombrie, gojdiştii au avut de pregătit pentru dosar  proiectul propriu-zis, descrierea proiectului lor, intitulat „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!" (scop, obiective, grupul ţintă, chestionar la care au răspuns aproximativ 150 de gojdişti, despre şomaj şi instituţiile europene, o sesiune informativă pentru echipa proiectului, întâlniri cu demnitari cu experienţă de europarlamentari, participare la Consiliul consultativ al AJOFM Bihor, întâlnire cu inspectorul şcolar general Nicolae Avram, stimularea creativităţii gojdiştilor gimnazişti prin realizarea de desene „inteligente", un sondaj realizat pe stradă cu orădenii despre şomaj şi instituţiile europene, precum şi colectarea de date prin intermediul unor formulare despre şomajul în Diaspora, cu ajutorul rudelor şi prietenilor plecaţi la lucru în state ale UE).
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=079433161B323B50F67267243CBC8AE9
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10906
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10931
Rezultatul?
Gojdiştii orădeni au câştigat bătălia şi vor pleca în 14 martie 2015 la Strasbourg, după cum ne-a scris cu încântare Ioana Dziţac.
Sunteţi nişte grozavi! Felicitări, gojdiştilor, felicitări, doamnelor profesori Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, coordonatorii proiectului câştigător!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:21 Ora de vară a Europei de Est