Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 41/153 din 21- 29 octombrie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 41/153 din 21- 29 octombrie 2014

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din municipiu şi judeţ.
Numărul se deschide cu Simpozionul Internaţional de Istorie bancară, desfăşurat vineri şi sâmbătă (24-25 oct. 2014) la Universitatea din Oradea.

În perioada 10-15 noiembrie, o nouă ediţie a workshopurilor PRbeta pentru studenţi la Oradea. Târgul de Cariere revine la Oradea în 20 octombrie. Ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, dna Doina Pană, a fost la Oradea. Directorul executiv al AJOFM Bihor, dl Bekesi Csaba, a participat la cea de-a 13 conferinţă a Centrului SPO al ţărilor din Sud-Estul Europei. În pagina Universitaria: continuă Simpozionul Internaţional de Istorie bancară şi proiectul „Lectura creativă", derulat de Facultatea de Litere, Departamentul de Psihologie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai", proiect coordonat de lect. univ. dr. Daniela Roman. În pagina Universităţii Agora, dl rector Ioan Dziţac a scris despre revista de IT a Universităţii Agora (IJCCC) şi mulţimile fuzzy. Joi, 23 oct. 2014, la Universitatea Agora s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a conferinţei Agora International Law Conference (AILC), în parteneriat cu  Universitatea Transilvania din Braşov. Tot joi a fost inaugurată Sala de procese simulate. În episodul 82 al Noului Cod Civil, dl notar Gârba Cornel ne vorbeşte despre Administrarea bunurilor altuia - Obligaţiile administratorului faţă de beneficiar. În 17 octombrie, la Universitatea Agora a fost lansată Catedra Jean Monnet „Spaţiul Public European". În mijlocul revistei, am publicat fotoreportajul realizat la întâlnirea copiilor şi tinerilor cu reputatul critic literar Alex. Ştefănescu, prilej cu care Alex. Ştefănescu a lansat mesajul: „Redescoperiţi literatura!" În 15-18 octombrie, la Universitatea din Oradea au fost sărbătoriţi 50 de ani de învăţământ superior de educaţie fizică şi sport la Oradea. Joi, 23 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" s-a desfăşurat cea de-a15-a ediţie a Festivalului Toamnei. La „Cântarea zilei" am continuat versurile cântecului „Balada cerbului", dar şi versurile cântecului „Rugăciune". De Ziua Educaţiei Nonformale, Ioana Dziţac, coordonator al Centrului judeţean de voluntariat Bihor din cadrul  proiectului „Engleză pentru viaţă", ne-a scris articolul „Ce înseamnă a fi voluntar". Prof. Miere Crina şi Agape Maria, de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, ne-au informat despre Curriculumul internaţional primar. În pagina de concurs cu premii, am publicat întrebările celei de-a XXII-a ediţii şi trei dintre câştigătorii concursului.  
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 41/153 din 21 - 29 octombrie 2014, pagini care cuprind 65 de poze.
Ovidiu Dan  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:21 Ora de vară a Europei de Est