Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul locurilor de muncă de la Biblioteca universitară

Apariţie „satelit”: Şcoala informală de IT

Târgul locurilor de muncă de la Biblioteca universitară

Centrul de Consiliere şi Servicii privind Cariera (CCSC) al Universităţii din Oradea, în parteneriat cu AIESEC Oradea, a organizat, joi, 6 noiembrie 2014, Târgul locurilor de muncă pentru studenţi şi absolvenţi, ediţia de toamnă. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca universitară.

„Târgul are drept scop facilitarea inserţiei studenţilor şi absolvenţilor noştri pe o piaţă competitivă a muncii", ne-a spus psiholog Adriana Borza, coordonatorul centrului.
Surpriza ediţiei - Şcoala informală de IT
Printre companiile prezente la târg s-au numărat: Plexus, Celestica, Inteva Products, Isrom, Connect Group, Raiffeisen Bank şi Qubiz...
 Nelipsiţi de la asemenea târguri au fost şi de această dată profesioniştii AJOFM Bihor, care au venit cu sacul plin, cu circa 1.000 de locuri de muncă, pentru toţi şi pentru toate! Surpriza acestei ediţii a constituit-o Şcoala informală de IT - „paşaportul de intrare în industria IT".
Şcoala este la început de drum. S-a deschis la începutul anului la Cluj-Napoca, unde au şi absolvit primii cursanţi, iar la Oradea primele cursuri  vor porni în 22 noiembrie. Pe 18 noiembrie, va avea loc deschiderea festivă a filialei.
„Clasele vor fi constituite din 10-15 sau cel mult 20 de cursanţi. Pentru început pornim la drum cu trei programe: Java Development, Web Development şi .NET. La cursuri se pot înscrie cei care au cunoştinţe de limba engleză suficiente ca să poată purta o conversaţie, să se folosească de materiale în limba engleză şi au cât de cât cunoştinţe minime de programare, dobândite în liceu sau prin efort propriu de pe internet şi doresc să lucreze în domeniul IT. Un curs ţine 6 luni de zile şi costă 500 de euro, care pot fi achitaţi în patru tranşe, 200 la înscriere şi de trei ori câte 100 de euro pe parcurs. Nu suntem acreditaţi, dar ne permitem, fără nici un fel de birocraţie, să ne adaptăm la ceea ce cer firmele de IT de pe piaţă. Curricula noastră este construită în funcţie de nevoile şi cerinţele lor. Trainerii noştri sunt traineri care în momentul de faţă lucrează în domeniu şi sunt experţi în domeniul lor. Şi mai facem ceva ce nu face nimeni: în timpul cursurilor, invităm persoane din firmele de IT, ca să vadă candidaţii şi să intre în contact cu ei. Deci, practic, nu-i vorba doar de un curs obişnuit, ci de un curs care expune candidaţii în faţa firmelor de IT, scopul nostru fiind acela de a-i face angajabili şi chiar dorim să-i vedem angajaţi", a precizat Ionuţ Boghean, managerul de marketing.
Până în 18 noiembrie, cei interesaţi pot apela la 0749.832.506;  0744. 625.947 sau pot comunica pe: oradea@scoalainformala.ro
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Târgul locurilor de muncă de la Biblioteca universitară.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:26 Ora de vară a Europei de Est