Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premiile „Art for children 2014” – un nou început pentru destine rescrise

Marți, 11 noiembrie, între orele 18.30 și 20.30, la sediul Artmark

Premiile „Art for children 2014” – un nou început pentru destine rescrise

În urma licitației în scop caritabil „Art for Children" organizată de Artmark la inițiativa Prințesei Sturdza, alături de Asociația Generation Europe România, în asociere cu UNICEF România și găzduit de BNR, de la finele lunii mai a.c., a fost strânsă suma de 135.000 de lei.

Marți, 11 noiembrie 2014, aceasta sumă va fi  împărțită între trei organizații nonguvernamentale  cu rezultate excepţionale în domeniul protecţiei copilului. Acestea sunt: Hope and Homes for Children Romania, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (Motivation.
Conceput ca un eveniment bienal în cadrul căruia artiștii români vor fi încurajați să creeze și să doneze lucrări de artă în beneficiul exclusiv al copiilor, alăturate operelor  de artă românească importantă special selecționate de către Artmark, Art for Children are un aport semnificativ la acţiunea în sprijinul copiilor defavorizaţi din România. În cadrul ceremoniei de acordare a premiilor şi diplomelor de merit, Marina Sturdza, iniţiatoarea proiectului caritabil, aduce o recunoaştere publică a eforturilor celor trei ONG-uri care au adus schimbări majore în domeniul protecţiei copilul din România.
Federaţia Organizaţiile Neguvernamentale pentru Copil a fost un actor important în realizarea Strategiei pentru Drepturile Copilului 2014-2020, precum şi al procesului de Programare a fondurilor europene 2014-2020 şi al Strategiei pentru persoanele cu dizabilităţi 2014-2020. Fundaţia Motivation România s-a implicat în dezinstituţionalizarea copiilor cu dizabilităţi din România prin dezvoltarea de servicii de incluziune a acestora în comunitate. Hope and Homes for Children Romania activează în România din 1998, timp în care a contribuit la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din ţară, la scoaterea a peste 5.000 de copii din instituţii, la salvarea a aproximativ 17.000 de copii de la abandon, la sprijinirea a 600 de tineri instituţionalizaţi și la multe alte situații.
Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc marți, 11 noiembrie, între orele 18.30 și 20.30, la sediul Artmark - Palatul Cesianu Racoviță, strada C.A. Rosetti nr. 5, București și va fi urmată de o recepție.
Theodora Moldovan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:13 Ora de vară a Europei de Est