Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea

Joi, la Lotus Center

Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea

Joi, 30 octombrie 2014, Lotus Center Oradea a găzduit cea de-a V-a ediție a Târgului de Cariere, „cea mai mare rețea de evenimente de acest tip din România și Republica Moldova", după aprecierea Louisei Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

„Cei peste 20 de participanți prezenți la târg oferă oportunități de carieră variate în industria auto și a componentelor auto, logistică și transport, domeniul hotelier și industria ospitalității, industria mobilei, IT și software. Posturile disponibile vizează studenți și absolvenți de facultate cu specializări diverse, cele mai multe oportunități fiind pentru ingineri. Se caută aici candidați pentru: consilier de relații cu clienții, supervizor HR, manager de proiect, asistent administrativ, dezvoltator NET, analist de afaceri, tester, inginer de producție, trainer de producție, inspector de calitate, inginer de teste, chimist, specialist în marketing, operator de logistică, specialist IT, manager de resurse umane, contabil, analist ERP, administrator de flotă auto, electronist, manager de restaurant, personal hotelier pentru vase de croazieră, administrator de pensiune, operator call-center, manager de vânzări, arhitect, manager de logistică, inginer automatist. Locurile de muncă sunt localizate atât în Oradea, cât și în alte orașe, cu varianta relocării: în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Debrecen (Ungaria). Se caută vorbitori de limbi străine: engleză, franceză, germană, italiană, maghiară și rusă, a mai spus Louisa. Organizatorii evenimentului au pregătit și o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone. Þinem să subliniem, de asemenea, că și AJOFM-ul este astăzi prezent cu peste 900 de joburi disponibile. Ceea ce este un lucru îmbucurător, zic eu.
Actuala ediție a târgului s-a deschis la Chișinău (în Republica Moldova), a urmat municipiul Iași, apoi Sibiu, Arad (în urmă cu două zile), acum Oradea, săptămâna viitoare avem la Cluj-Napoca (între 4 și 7 noiembrie), cu două târguri consecutive, unul adresat tuturor industriilor, mai puțin IT, unde vom avea peste 30 de angajatori prezenți, iar al doilea eveniment consecutiv va avea loc joi și vineri și este un târg dedicat exclusiv domeniului IT, pentru că în Cluj vom avea peste 30 de angajatori exclusiv din această industrie. După Cluj urmează Brașovul între 12 și 13 noiembrie la Casa Armatei", ne-a declarat, în exclusivitate, Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere    
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:07 Ora de vară a Europei de Est