Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Jocurile Regionale Special Olympics România 2014

Miercuri și joi, la Oradea

Jocurile Regionale Special Olympics România 2014

Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, Facultatea de Georgrafie, Turism și Sport - departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Asociația Down Oradea România, Fundația de Integrare prin Sport a Persoanelor cu Handicap și Fundația Motivation România, organizează Jocurile Regionale Special Olympics România 2014, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Competiția va avea loc miercuri și joi (22 și 23 octombrie), la Oradea. Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora încercăm să oferim șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive.
La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații, școli speciale și centre de plasament din Județul Bihor și din regiune. Aceștia vor concura la competiții sportive de gimnastică, badminton, bocce și înot și vor fi însoțiți de către antrenori, profesori, părinți etc.
Competițiile se vor desfășura la Sala de Sport a Universității din Oradea (str. Universității).
Programul întrecerilor
Miercuri, 22 octombrie
Competiții sportive și evaluări medicale :
  • 9,00 - 14,00 - Gimnastică (traseu aplicativ), Badminton și Bocce - Sala de Sport a Universității
  • 9,00 -14,00 - Evaluări ale stării de sănătate
  • 12,00 - 15,00 - Înot (Bazinul CSM Oradea) - competiții preliminare
Joi, 23 octombrie
Competiții sportive și premiere
  • 8,00 - 11,00 - Înot (Bazinul CSM Oradea) - competiții finale
  • 9,00 - 14,00 - Badminton și Bocce (Sala de Sport a Universității) - competiții finale și ceremonie de premiere
Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită sprijinului primit din partea: Fundației Vodafone România, Primăriei Municipiului Oradea, Carrefour, Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, Facultății de Geografie, Turism și Sport - departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie și Serviciului Județean de Ambulanță Bihor.
Cu sprijinul partenerilor noștri, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante.
Evaluările medicale, FunFitness și Health Promotion, componente ale programului Sportivi Sănătoși vor fi efectuate de către medici din București și Oradea, dar și studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea și ai Departamentului de Kinetoterapie al Facultății de Geografie, Turism și Sport. Toți sportivii participanți vor beneficia de evaluări posturale gratuite oferite de Terranova - Centrul de Protezare și Ortezare din Oradea și de testări ale nivelului glicemiei oferite de Asociația REACT.
Prin intermediul inițiativei Mobile4Good - susținută de Fundația Vodafone România - Special Olympics România își dorește să îmbunătățească monitorizarea ulterioară a sportivilor participanți la evaluările - Sportivi Sănătoși. Abordarea inovativă constă în modalitatea de înregistrare digitală a datelor și în generarea unui lanț de mesaje de avertizare pe telefon, care să le reamintească sportivilor recomandările primite. De asemenea, beneficiarii noștri vor fi astfel îndrumați să-și facă programare la medicul specialist.
„Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității, le-a încurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria!" Cristian Țopescu, membru în Comitetul Director Special Olympics România.
Ioana ȘANDOR

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:12:22 Ora de vară a Europei de Est