Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 39/151 din 1 - 8 octombrie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 39/151 din 1 - 8 octombrie 2014

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu prima zi de facultate din noul an universitar la Universitatea Agora.

Profesorul Iuliana Trașcă, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu" din Mărgineni, județul Olt, a ajuns la Bruxelles, ca și doamna prof. Simona Camelia Florea de la Remetea, participând la Campania Națională „Europa - Casa noastră". Festivalul „Toamna orădeană" își scutură, azi - mâine, frunzele! Duminică, de Ziua Oradiei, agenda fiind una de „capă și spadă", cu artiști unu și unu, cu invitați din cei aflați în cursa pentru președinție! În pagina Universitaria, am publicat fotoreportajul realizat la deschiderea anului universitar la Universitatea din Oradea, și ședința de Senat (universitar) din 29 septembrie. În pagina Universității Agora, îi veți cunoaște pe Renata și Paul, cei doi studenți ai Universității Agora care au participat la cursurile școlii de vară din China. Vineri, 3 octombrie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar au prezentat raportul final al proiectului național „Viața" pe anul școlar 2013 - 2014. Dl profesor dr. Vasile Bîdiliță de la C.T. „Traian Vuia" își diseminează proiectul „Promovarea ariilor protejate din județul Bihor", lansând un semnal în „eter" pentru cooptarea de parteneri. Vineri, 26 septembrie, la Bursa locurilor de muncă, beneficiarii s-au lăsat așteptați, dezamăgind profund organizatorii, foarte implicați și motivați, care s-au făcut „luntre și punte" spre a aduce cât mai mulți angajatori la bursă. Profesorii de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea diseminează în acest număr nu mai puțin de trei proiecte: Proiectul Comenius la care sunt implicate încă cinci școli din tot atâtea țări: Germania, Polonia, Turcia, Slovacia și Suedia, cea de-a treia reuniune desfășurându-se la Oradea în 22 - 26 septembrie 2014; proiectul Caravana FreedomTour și proiectul dezbatere „Adolescenții discută cu polițiștii despre delincvență". În mijlocul revistei, vă propunem un fotoreportaj cu 15 poze din „Noaptea Cercetătorilor", un eveniment de nota 10, găzduit și organizat de Universitatea din Oradea. La Centrul Europe Direct Agora a avut loc o premieră „europeană": „europarlamentarii" gojdiști au simulat adoptarea unei rezoluții în Parlamentul European. Profesor Denisa Lucuța, de la Școala Gimnazială „Georgiu Popa" din Cîmpani diseminează proiectul Comenius „Culture and Environment", a cărui reuniune s-a desfășurat în perioada 21 - 27 septembrie 2014 în Letonia. Duminică (5 oct. 2014), la Biserica „Sf. Ap. Andrei" din Oradea, am avut parte de o Liturghie specială, și tot duminică, protopsaltul Mihai și Alina s-au cununat în fața lui Dumnezeu. În rubrica sa, Alexandra publică versurile cântecului „Un singur dor". Profesor Rusu Krisztina de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" din Oradea ne scrie despre proiectul de plantare a copacilor păcii: „Până astăzi (22 septembrie 2014 - n.n.), scrie Krisztina, au fost plantați 17 milioane de copaci ai păcii de către 10.000 de școli din 157 de țări..."
Concursul nostru cu premii „Merita.bio" a ajuns la ediția a XXI, iar săptămâna viitoare, îi veți cunoaște pe cei care au câștigat cei 36 de litri de suc de mere „Merita.bio", ambalați în 12 cutii (cu robinet).
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 39/151 din 1 - 8 octombrie 2014, pagini care cuprind 64 de poze.
Ovidiu Dan  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:17 Ora de vară a Europei de Est