Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

O nouă acțiune de igienizare pe malul Crișului Repede

Vineri, micii ecologiști de la Agora au participat la

O nouă acțiune de igienizare pe malul Crișului Repede

Sunt nenumărate unitățile de învățământ din județul Bihor care au aplicat pentru implementarea Programului internațional „Eco-Școala".

Fiecare a gândit un plan de acțiune original, în funcție de condițiile concrete din școală și din împrejurimi, pentru a traduce în fapte temele sugerate în programul Eco. Iar după o implicare responsabilă și susținută de doi ani și mai bine, nu puține au fost grădinițele și școlile care au obținut Steagul Verde și titlul onorant de Eco-școală.
Pe aceste coordonate s-au înscris și acționează și elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Internațională Agora din Oradea, după cum am aflat de la doamna profesor Alina Popa.
Cea mai recentă acțiune ecologică desfășurată de elevii din clasele a II-a, a III-a și a IV-a, îndrumați de prof. Alina Popa, Adina Popa și Maria Agape, este acțiunea de igienizare întreprinsă pe malul stâng al Crișului Repede, vineri, 3 octombrie 2014.
„Elevii participă cu mult interes la acest gen de acțiuni, conștienți fiind de faptul că ecologizând natura, mediul din jurul nostru, ne facem nouă înșine mari servicii, trăind astfel într-un mediu sănătos, respirând un aer mai curat și bucurându-ne de un peisaj primitor, plăcut, deopotrivă ochiului și sufletului", ne-a declarat coordonatorul de proiect, Adina Popa.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă acțiune de igienizare pe malul Crișului Repede. 

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:44:26 Ora standard a Europei de Est