Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dacă toamna se numără bobocii, și la școala noastră a început numărătoarea…

Primele zile de școala la „Miron Pompiliu” Ștei

Dacă toamna se numără bobocii, și la școala noastră a început numărătoarea…

După o vacanță lungă și călduroasă a sosit toamna, cu momentul unui nou început de an școlar, al revederii cu profesorii și colegii.

Pentru cei mai mici „boboci" (din clasele pregătitoare), pentru ,,bobocei,, începutul de an școlar reprezintă o primă treaptă urcată pe drumul spre lumină și cunoaștere, un pas cu o semnificație deosebită.
Pentru elevii din clasele I-IV și V-VIII, înnodând firul întâmplărilor școlare, înseamnă noi trepte ce-i înalță an de an spre desăvârșirea cunoașterii.
La „Miron Pompiliu" Ștei, în această toamnă, vorbim despre „boboceii" din clasele  ,,Albinuțelor", ,,Buburuzelor" și ,,Furnicuțelor". Acești minunați școlărei (și școlărițe) vor fi îndrumați de doamnele învățătoare: Adriana Fericean, Ramona Bursașiu și Andreea Mihuța.
Nu suntem însă mai puțin încântați și de „bobocii" din clasele a V-a. Pentru ei albumul personal și-a deschis o nouă filă: lăsând în urmă dulci amintiri alături de unica și inegalabila doamnă învățătoare, acum se trezesc „teleportați" în brațele mai multor domni profesori. Momentele primelor zile au fost deosebit de captivante, cu parfum de entuziasm și satisfacție pe fețele vesele și luminoase, o îngemănare de gânduri mărețe, curiozitate și nerăbdare. Avem trei clase de-a V-a, iar diriginții care le vor înlocui pe doamnele învățătoare sunt acum: profesorii Aurica Filip, Sanda Merce și Cristian Bogdan.
Una peste alta, luni, 15 septembrie 2014, la „Miron Pompiliu", emoțiile primei zile le-au încercat nu mai puțin de 678 de școlari. Amintirile care s-au depănat și gândurile care s-au „țesut" au fost din cele mai felurite, interesante și surprinzătoare.
,, Sunt elevă în clasa a V-a. Cu nostalgia revederii, voi păstra în suflet icoana  doamnei  învățătoare pe care o cunoșteam atât de bine și o îndrăgeam atât de  mult, dar acum, pentru noi, va începe o nouă etapă din viața de elev, alături de profesori necunoscuți", ne-a spus o elevă, iar Răzvan (Fericean) a completat: ,,Parcă ieri mă vedeam cu ghiozdanul în spate și cu inima cât un purice, pășind pentru întâia dată pragul școlii, împreună cu alți prichindei, viitorii mei colegi. An de an, am strâns atâtea amintiri, pozne, dar și note bune. Îmi amintesc cu plăcere de primii mei ani de școală. Cum a zburat timpul?!"
Dorința elevilor este aceea de a-și continua călătoria în universul cunoașterii, de a descifra noi taine din lumea cărților și de a lua un nou avânt în viața care le oferă atâtea surprize la tot pasul!
Conducerea școlii și întregul colectiv de cadre didactice urează elevilor, părinților și tuturor partenerilor cele mai alese gânduri, sănătate și un an plin de realizări importante!
Tomescu Ileana & Vancea Gabriel
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dacă toamna se numără bobocii, și la școala noastră a început numărătoarea…

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:20 Ora de vară a Europei de Est