Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei

La Școala Gimnazială „Dacia”

Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei

Chiar dacă am participat și la alte unități de învățământ, luni, 15 septembrie 2014, la festivitățile primei zile de școală, ceva ne-a atras ca un magnet spre școala fanion pe care o cunoaștem cel mai bine.

„Ca de fiecare dată, deschiderea anului școlar este și va fi întotdeauna o sărbătoare.
Astăzi (luni - n.n.) este zi importantă pentru noi toți, care suntem aici, deoarece din acest moment, copiii au prioritate", a spus dl director, profesor dr. Florian Hava, și a enumerat din rezultatele frumoase obținute de elevii și dascălii acestei școli reprezentative a județului nostru în anul școlar trecut. Participarea elevilor la 4 concursuri internaționale, 21 naționale, 4 interjudețene, 4 județene și 4 locale; din cei 1.150 de elevi participanți, 872 au obținut premii și mențiuni; 7 elevi au reprezentat școala și județul la olimpiadele naționale, în urma cărora s-au obținut o mențiune și un premiu special; s-au încheiat 61 de parteneriate la nivel local, județean și național; la Evaluarea Națională a elevilor din clasele a VIII-a, un elev a obținut nota 10 la limba română și 6 nota 10 la matematică; dintre cei trei elevi care au finalizat Evaluarea Națională cu nota 10 la nivel de județ, unul a fost de la Școala „Dacia"; admiterea în clasa a IX-a pentru elevii claselor a VIII-a a fost un succes, toți elevii au fost admiși la liceele și la profilurile pe care și le-au dorit.
Școala Gimnazială „Dacia" a organizat: olimpiada locală de matematică, olimpiada locală de limba și literatura română, olimpiada județeană de chimie; a sprijinit desfășurarea la Oradea a concursurilor interjudețene „Grigore Moisil" și „Raluca Ripan"; a fost centru județean pentru concursul național de titularizare educatoare - învățători...
Începem cursurile anului școlar 2014-2015 cu speranța că toate realizările și eforturile noastre vor da roade bogate, iar voi, dragi elevi, veți beneficia de servicii educaționale eficiente. În același timp, așteptăm din partea voastră dorința de-a învăța, muncă temeinică și respectul pentru ceea ce vă punem la dispoziție", a mai spus dl director.
Cu siguranță, mesajul dlui director a fost receptat diferit, mai cu seamă de cei mai mici „soldați" ai școlii, „boboceii" din clasele pregătitoare (îndrumate de prof. Cobe Simona, Negruț Gabriela, Cuc Ana, Floruț Maria și Leț Lucia), care nu au înțeles exact cum stau lucrurile cu evaluarea națională și de ce nu au ei manuale în prima zi de școală, dar vor crește ei și vor fi mândria școlii și a părinților!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:20 Ora de vară a Europei de Est