Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire

În prima zi de școală

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire

Luni, 15 septembrie 2014, înainte să înceapă festivitățile de deschidere a cursurilor în noul an școlar, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel" a fost inaugurat corpul B de clădire.

La eveniment, alături de grupul de profesori și elevi, în frunte cu dl director Iosif Curta, au onorat: dl prefect Claudiu Pop, doamna deputat Florica Cherecheș și dl pastor Petru Vidu, ca reprezentant al Bisericii Baptiste „Emanuel".
„Prin mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, dar și cu sprijinul unor părinți inimoși ai Bisericii Baptiste „Emanuel" și al Primăriei Oradea, am reușim să finalizăm lucrările de extindere a 10 săli de clasă din corpul B de clădire, și să finalizăm construirea holului de intrare pe spațiul exterior utilizat ca terasă. A fost o vară grea cu șantier de dimineața până seara, dar uitându-ne la rezultat, parcă uităm de povara apăsătoare. Cele 10 săli aveau un spațiu insuficient pentru numărul mare de elevi (în medie 30), fapt care a dus la găsirea unei soluții pentru oferirea unui spațiu generos elevilor noștri. Cu această ocazie, odată început șantierul, am luat decizia să renovăm complet aceste săli, înlocuind instalația electrică, pardoseala, instalația sanitară, ușile, am suplimentat numărul de luminătoare pentru fiecare sală, dar am și zugrăvit...
Ne bucurăm că după două luni și jumătate de muncă, a sosit ziua în care putem  inaugurăm aceste spații", a spus dl director Iosif Curta. 
Deschiderea festivă, în sala mare a Bisericii Baptiste „Emanuel"
În deschiderea festivității, dl director, prof. Iosif Curta, a adresat un cuvânt de bun venit, elevilor, profesorilor, părinților, precum și distinșilor invitați: dl prefect Claudiu Pop, doamna deputat Florica Cherecheș și dl pastor Petru Vidu.
În alocuțiunile rostite, dl prefect, dna deputat și dl pastor au adresat felicitări conducerii liceului, elevilor și profesorilor, dar și părinților elevilor pentru rezultatele constat bune obținute la olimpiade și concursuri școlare, dar și la examenul de bacalaureat, rezultate care situează liceul în fruntea unităților școlare de elită ale județului Bihor.  
Ca element de noutate, din acest an școlar, la „Emanuel", elevii vor purta uniforme.

Încrede-te în Domnul!
„Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!
Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările" (Prov. 3:5-6)
„Suntem la un nou început de an școlar. Fiecare dintre cei implicați în procesul educațional avem propriile frământări și întrebări. Elevii, de asemenea, pășesc cu teamă sau curiozitate spre noi orizonturi. Ce ne va oferi acest an școlar, tuturor, vom descoperi împreună, încrezători în Dumnezeu.
Așa a trecut un sfert de veac de la deschiderea liceului, conduși de un Dumnezeu care a fost călăuza și stânca noastră și fără de care, asemeni omului lui Dumnezeu de altă dată, nu vrem să mergem mai departe.
Suntem gata să acceptăm că avem nevoie de călăuzire divină în toate „căile" noastre? Provocarea autorului în textul citat este, să o facem din toată inima, cu toată convingerea, știind că există Cineva care știe, cunoaște totul despre noi și poate aduce înfăptuire planurilor noastre, după voia Sa.
Provocările profesorului creștin din zilele noastre sunt de o complexitate imensă. În raport cu Dumnezeu, cât și cu semenii, fie aceștia elevi sau colegi, trebuie să acceptăm, că fiecare faptă sau vorbă implică un devotament profund față de valorile promovate de Hristos.
Înțeleptul Solomon, inspirat, insistă să ne amintească: „nu te bizui pe înțelepciunea ta". Asta e prea de tot, într-o lume în care oamenii au impresia că le știu pe toate. Cred că în aceasta constă paradigma, să recunoaștem și să acceptăm că numai cu ajutorului providențial al Lui Dumnezeu avem parte de reușită.
Urmează alți ani, în care trebuie să-i învățăm, așadar, pe elevii noștri poruncile Lui Dumnezeu, în cadrul fiecărui obiect de studiu..."
Am citat din cuvântul dlui director Iosif Curta.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:24:12 Ora de vară a Europei de Est