Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 35/147 din 10 - 16 iunie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 35/147 din 10 - 16 iunie 2014

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu dezbaterea „Rolul disciplinei Geografie în formarea și educarea elevilor", desfășurată la sala de ședințe a Prefecturii, marți, 3 iunie 2014.

Vineri, 30 mai, în curtea Liceului Teoretic „Petofi Sandor" din Săcueni s-a ținut festivitatea de absolvire a clasei a XII-a, Ultimul sunet de clopoțel. Joi, 5 iunie, la Facultatea de Protecția Mediului a avut loc un simpozion internațional de Ziua Mondială a Mediului. Oradea verde s-a înnobilat cu încă un parc - Parcul Salca. În pagina Universității Agora, am publicat fotoreportajul realizat de dl rector Ioan Dzițac la cea de-a II-a Conferință de Tehnologia Informației și Management Cantitativ, desfășurată în perioada 2 - 6 iunie 2014, la Moscova. Sâmbătă, 31 mai, la Liceul „Don Orione" din Oradea a aut loc întâlnirea copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfințitul Virgil. La rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel dezvoltă subiectul legat de Uzufruct (3). În pagina „Oferta educațională", Școala Postliceală „Henri Coandă" (Liceul Particular „Henri Coandă" și Liceul Teoretic „Henri Coandă") vă așteaptă cu o ofertă educațională fără concurență. În mijocul revistei, am publicat fotoreportajul realizat joi la Târgul de ofertă școlară, desfășurat pe platoul din fața Centrului Comercial „Crișul" din Oradea. Articolul continuă și în pagina 10, cuprinzând 17 poze. După 4 ani, la Școala Gimnazială „Oltea Doamna" se culeg roadele în cadrul proiectului Eco Școala, după cum putem afla din articolul semnat de dna prof. Laura Ienei-David. Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei s-a sărbătorit Duminica Rusaliilor sau sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. În ton cu sărbătoarea Rusaliilor, la „Cântarea zilei", am publicat versurile cântecului „Duhule Sfinte". Ziua Învățătorului a fost marcată joi, 5 iunie, la CCD cu „Vorbe cu lipici...". Sâmbătă, 7 iunie, absolvenții celor trei clase ale Școlii Medii Nr. 2 din Oradea, promoția 1964, s-au întâlnit la 50 de ani de la absolvire. Vineri, 9 mai, la CT „Traian Vuia" a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului național „Unitate și diversitate în UE - cetățenie europeană activă", ediția a II-a. Concursul cu premii „Merita.bio" și-a desemnat câștigătorii edițiilor 16, 17 și 18. Dna prof. Urs Marcela Andrea, de la CT „Traian Vuia", în calitate de coordonator de proiect, a diseminat reuniunea de proiect din Lituania.   
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 35/147 din 10 - 16 iunie 2014, care cuprind 66 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:07 Ora de vară a Europei de Est