Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Revistei Curtea de la Argeș, ediția 2014

Vineri, la Curtea de Argeș

Ziua Revistei Curtea de la Argeș, ediția 2014

Vineri, 8 august 2014, are loc Ziua Revistei Curtea de la Argeș (www.curteadelaarges.ro), parte a manifestărilor legate de Zilele Municipiului Curtea de Argeș.

La sărbătoarea anuală a tot mai respectatei publicații culturale și-au anunțat participarea un mare număr de oameni de cultură din România și din Republica Moldova, în jur de 50 de scriitori, editori de reviste, publiciști, profesori. Vor fi prezenți și patru actori, doi de la Chișinău, Ninela Caranfil și Nicolae Jelescu, și doi din București, Cristina Deleanu și Eugen Cristea. Le vor sta alături pe scenă pianista Maria Calleya și rapsodul popular Ion Crețeanu, cu cobza lui fermecată. Printre altele, el va interpreta Balada lui Constantin Brâncoveanu, în preajma împlinirii a 300 de ani de la martiriul sfântului voievod. Din delegația de la Chișinău, condusă de scriitorul Nicolae Dabija, redactorul-șef al celebrei reviste Literatura și Arta, înfrățită cu revista noastră, va face parte și Vasile Șoimaru, descendent al celebrei familii a Șoimăreștilor și autor al unor cărți extrem de incitante, pe care le va prezenta la Curtea de Argeș: Cotul Donului 1942 și Românii din jurul României în imagini. De-ar fi numai atât și întâlnirea poate fi considerată un eveniment.
Festivitatea se va desfășura cu începere de la ora 10.00, în sala mare a Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu" și, desigur, este deschisă tuturor iubitorilor de cultură din oraș și de pretutindeni, tuturor prietenilor revistei. La ora 16.00, în sala de consiliu a Primăriei va avea loc un „salon al cărții", unde se vor prezenta un mare număr de apariții editoriale recente. Cu această ocazie se va lansa și colecția „Biblioteca revistei Curtea de la Argeș", editată la Tiparg, Pitești, editură ce va avea și un stand de carte. Vor fi multe cărțile ce se vor lansa cu acest prilej, menționăm doar apariția pentru prima dată în România a unui volum al cunoscutului poet basarabean Victor Teleucă: Piramida singurătății, Ed. Detectiv, București, 2014.
Pentru informații suplimentare: email curteadelaarges@gmail.com, telefon 0723 861018 (acad. Gheorghe Păun, redactor-șef al revistei)

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 10:51:19 Ora de vară a Europei de Est