Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București

„Totul” despre concursul de admitere

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București

Inspectoratul de Poliție al județului Bihor selecționează candidați pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București, Facultatea de Poliție, specializarea „Ordine și siguranță publică”, învățământ de zi cu durata de 3 ani.

Sunt scoase la concurs 355 de locuri (bărbați și femei, fără discriminare), din care 10 pentru romi.
Candidații trebuie să aibă domiciliul sau reședința în județul Bihor.
Condiții:
Pentru a participa la concursul de admitere, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: *să aibă cetățenia română și domiciliul în România *să cunoască limba română, scris și vorbit *să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat *să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituție de învățământ *să aibă vârsta de până la 25 ani, împliniți în anul 2008 *să aibă capacitatea deplină de exercițiu *să fi obținut la purtare în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8.00 *să fie declarați apt medical, fizic și psihic *să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate *să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni *să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile (cu excepția candidaților proveniți din liceele militare, numai pentru examenul susținut în anul absolvirii – 2008). Nu se admit derogări de la acest criteriu.
Tematica și bibliografia de concurs vor fi asigurate candidaților care îndeplinesc condițiile de către Serviciul Management Resurse Umane.
Vizita medicală poate fi efectuată doar vinerea, la Centrul Medical Bihor al M.I.R.A., începând cu ora 8.30.
Etapele concursului:
Etapa I – eliminatorie: testarea psihologică (se efectuează la unitățile teritoriale la o dată ce va fi anunțată ulterior) în perioada 21 – 27 iulie 2008 - cuprinde: examinarea medicală și
probe de aptitudini fizice (la sediul Academiei de Poliție).
Etapa a II-a – susținerea probelor de evaluare a cunoștințelor – în perioada 29 – 30 iulie 2008 – din următoarele discipline: Istoria Românilor – test grilă,
Limba română – test grilă, Limbă străină – test grilă. Probele se susțin concomitent și se notează separat.
Candidații de etnie romă vor depune la dosarul de recrutare, pe lângă documentele solicitate de facultate și o adeverință din partea unei organizații legal constituită a romilor, în original, din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie și nu că este membru al respectivei organizații.
Candidații care optează pentru admiterea la Academia de Poliție, pot participa și la concursul de admitere în una din școlile de agenți poliție.
***Candidații care au obținut în perioada studiilor liceale premiile I, II, III, mențiune, premii speciale la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de M.E.C.T., la disciplinele de concurs, au dreptul de a fi admiși și de a urma cursurile, pe locuri finanțate de la buget (art.7, alin.2 din O.M.Ed.C. nr. 3315 / 2008), în cadrul numărului de locuri prevăzut pentru admitere, după ce au promovat etapa I – probe eliminatorii.
***Candidații care au obținut premiile I, II sau III la concursurile școlare la nivel național sau pe grupe de țări, recunoscute de M.E.C.T., în cel puțin unul din ultimii doi ani de școlarizare, la disciplinele de concurs, pot fi admiși, fără concurs (art.7, alin 2 și alin 3 din O.M.Ed.C. nr. 3315/2008), în cadrul numărului de locuri prevăzute pentru admitere, după ce au promovat etapa I – probe eliminatorii.
Candidații care se regăsesc în „Lista olimpicilor naționali sau internaționali, absolvenți de liceu, pentru admiterea în învățământul superior”, emisă de M.E.C.T., vor prezenta la înscriere copia legalizată după diploma obținută la concursurile școlare internaționale, la nivel național sau pe grupe de țări.
Notă: Cursurile Academiei nu pot fi urmate în paralel cu cele de la alte instituții de învățământ superior.
Pentru relații suplimentare cei interesați se vor adresa Serviciului Management Resurse Umane din Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, municipiul Oradea, str. Republicii nr. 50, telefon 0259/403.111 sau 0259/403.112, unde se vor face și înscrierile  până la data de 30 mai 2008.
Serviciul Management-Resurse Umane al I.P.J. Bihor

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:27 Ora de vară a Europei de Est