Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional

Marți, 1 iulie, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu

Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional

Marți, 1 iulie 2014, la sediul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a fost prilej de mare sărbătoare și bucurie cu ocazia festivității de avansare la primul grad profesional a promoției de agenți de poliție de frontieră 1 iulie 2014 ai școlii.

La festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional au participat: chestor de poliție Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al PFR, dl Claudiu Pop - prefectul Județului Bihor, șefi și comandanți ai structurilor M.A.I. și M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanți ai instituțiilor locale cu care școala cooperează, înalte fețe bisericești și nu în ultimul rând părinții, rudele și prietenii absolvenților sosiți din toate colțurile țării.
De asemenea, la festivitatea de absolvire au participat patru delegații ale instituțiilor din străinătate cu care școala noastră are relații de parteneriat, de la Școala Medie de Ordine Publică Miskolc - Ungaria (șef delegație, col. Bagi  Istvan, de la Școala Medie de Ordine Publică Szeged - Ungaria (șef delegație, lt. col. Molnar Henrieta), Fundația de Ordine Publică R.K.A. Budapesta - Ungaria (director general Szalai Peter), Direcția Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, adjunct al șefului Direcției Poliției de Frontieră,lt. col. Ianuș Erhan.
Festivitatea a fost condusă de către domnul comisar-șef de poliție Stanciu Ovidiu - directorul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, care a felicitat absolvenții pentru rezultatele bune și foarte bune obținute la examenul de absolvire, fapt ce o situează printre promoțiile fruntașe ale instituției noastre. Aprecierea și recunoașterea meritelor actualei promoții au fost subliniate și în cuvântul domnului director „Prin strădania voastră continuă, prin comportamentul dumneavoastră de zi cu zi, ați obținut ceva extrem de prețios: respectul și admirația noastră, a celor care v-am fost alături".
De asemenea, în cuvântul domnului chestor de poliție Haralambie Dumitru, reprezentantul eșalonului superior, s-au regăsit cuvinte de apreciere și încurajare a tinerilor absolvenți: „Dumneavoastră vă revine frumoasa și onoranta misiune de a contribui alături de ceilalți la ridicarea prestigiului Poliției de Frontieră Române în plan intern și internațional, scopul final fiind acela de aderare a României la spațiul Schengen. Fiecare dintre dumneavoastră va avea un rol important în îndeplinirea misiunilor specifice poliției de frontieră, pentru că agenții constituie și vor constitui baza activității operative a instituției noastre".
A fost o zi specială pentru absolvenți, părinți și personalul școlii deoarece după doi ani de studii toți cei amintiți se pot bucura de rezultatele muncii, își văd răsplătite eforturile și sacrificiile pe care au trebuit să le facă în această perioadă. Este cea de-a 21 promoție de la revenirea școlii noastre în municipiul Oradea, iar pentru conducerea școlii este o mândrie și totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenți. Impactul și emoția momentului absolvirii școlii și al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul au fost simțite atât în rândul absolvenților, cât și al părinților și rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viața lor.
În ceea ce privește actuala serie de absolvenți, vă informăm că este cea de-a 94 -a  promoție de elevi pe care i-a dat școala orădeană de-a lungul timpului și a avut durata de școlarizare de 2 ani, perioadă în care aceștia au fost școlarizați în municipiul Oradea. Toți cei 49 de elevi, 5 fete și 44 de băieți, care au susținut examenul de absolvire în perioada 16.06 - 27.06.2014, au trecut cu bine acest examen care a constat în susținerea mai multor probe de evaluare a competențelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională astfel: pregătire specifică de specialitate -  Controlul, supravegherea frontierei și intervenție polițienească; pregătire juridică de specialitate; executarea unei ședințe de tragere.
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către doamna comisar-șef de poliție Barbu Iuliana, ofițer în cadrul Serviciului Formare Inițială și Continuă a Personalului din IGPF.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoției 1 iulie 2014 este 8,53. De asemenea, în cadrul festivității de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenți cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire. Premierea acestora a fost făcută de către domnul chestor de poliție Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române în fața formației, a rudelor și a invitaților. Primii trei clasați au fost, în ordine, următorii: șef de promoție, agent Cordiș Ioana - Maria, cu media 9,52, pe locul al II-lea, agent Chirnoagă Alina-Florentina, cu media 9,36, pe locul al III-lea, agent Fekete Lorena - Ioana, cu media 9,32.
Absolvenții au fost repartizați, în ordinea mediilor, în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră la frontiera externă a României, ca debutanți pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar  de poliție,
Micheș Eugen
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:13 Ora de vară a Europei de Est