Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional

Marți, 1 iulie, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu

Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional

Marți, 1 iulie 2014, la sediul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a fost prilej de mare sărbătoare și bucurie cu ocazia festivității de avansare la primul grad profesional a promoției de agenți de poliție de frontieră 1 iulie 2014 ai școlii.

La festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional au participat: chestor de poliție Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al PFR, dl Claudiu Pop - prefectul Județului Bihor, șefi și comandanți ai structurilor M.A.I. și M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanți ai instituțiilor locale cu care școala cooperează, înalte fețe bisericești și nu în ultimul rând părinții, rudele și prietenii absolvenților sosiți din toate colțurile țării.
De asemenea, la festivitatea de absolvire au participat patru delegații ale instituțiilor din străinătate cu care școala noastră are relații de parteneriat, de la Școala Medie de Ordine Publică Miskolc - Ungaria (șef delegație, col. Bagi  Istvan, de la Școala Medie de Ordine Publică Szeged - Ungaria (șef delegație, lt. col. Molnar Henrieta), Fundația de Ordine Publică R.K.A. Budapesta - Ungaria (director general Szalai Peter), Direcția Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, adjunct al șefului Direcției Poliției de Frontieră,lt. col. Ianuș Erhan.
Festivitatea a fost condusă de către domnul comisar-șef de poliție Stanciu Ovidiu - directorul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, care a felicitat absolvenții pentru rezultatele bune și foarte bune obținute la examenul de absolvire, fapt ce o situează printre promoțiile fruntașe ale instituției noastre. Aprecierea și recunoașterea meritelor actualei promoții au fost subliniate și în cuvântul domnului director „Prin strădania voastră continuă, prin comportamentul dumneavoastră de zi cu zi, ați obținut ceva extrem de prețios: respectul și admirația noastră, a celor care v-am fost alături".
De asemenea, în cuvântul domnului chestor de poliție Haralambie Dumitru, reprezentantul eșalonului superior, s-au regăsit cuvinte de apreciere și încurajare a tinerilor absolvenți: „Dumneavoastră vă revine frumoasa și onoranta misiune de a contribui alături de ceilalți la ridicarea prestigiului Poliției de Frontieră Române în plan intern și internațional, scopul final fiind acela de aderare a României la spațiul Schengen. Fiecare dintre dumneavoastră va avea un rol important în îndeplinirea misiunilor specifice poliției de frontieră, pentru că agenții constituie și vor constitui baza activității operative a instituției noastre".
A fost o zi specială pentru absolvenți, părinți și personalul școlii deoarece după doi ani de studii toți cei amintiți se pot bucura de rezultatele muncii, își văd răsplătite eforturile și sacrificiile pe care au trebuit să le facă în această perioadă. Este cea de-a 21 promoție de la revenirea școlii noastre în municipiul Oradea, iar pentru conducerea școlii este o mândrie și totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenți. Impactul și emoția momentului absolvirii școlii și al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul au fost simțite atât în rândul absolvenților, cât și al părinților și rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viața lor.
În ceea ce privește actuala serie de absolvenți, vă informăm că este cea de-a 94 -a  promoție de elevi pe care i-a dat școala orădeană de-a lungul timpului și a avut durata de școlarizare de 2 ani, perioadă în care aceștia au fost școlarizați în municipiul Oradea. Toți cei 49 de elevi, 5 fete și 44 de băieți, care au susținut examenul de absolvire în perioada 16.06 - 27.06.2014, au trecut cu bine acest examen care a constat în susținerea mai multor probe de evaluare a competențelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională astfel: pregătire specifică de specialitate -  Controlul, supravegherea frontierei și intervenție polițienească; pregătire juridică de specialitate; executarea unei ședințe de tragere.
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către doamna comisar-șef de poliție Barbu Iuliana, ofițer în cadrul Serviciului Formare Inițială și Continuă a Personalului din IGPF.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoției 1 iulie 2014 este 8,53. De asemenea, în cadrul festivității de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenți cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire. Premierea acestora a fost făcută de către domnul chestor de poliție Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române în fața formației, a rudelor și a invitaților. Primii trei clasați au fost, în ordine, următorii: șef de promoție, agent Cordiș Ioana - Maria, cu media 9,52, pe locul al II-lea, agent Chirnoagă Alina-Florentina, cu media 9,36, pe locul al III-lea, agent Fekete Lorena - Ioana, cu media 9,32.
Absolvenții au fost repartizați, în ordinea mediilor, în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră la frontiera externă a României, ca debutanți pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar  de poliție,
Micheș Eugen
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de absolvire a școlii și de acordare a primului grad profesional.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:54:16 Ora standard a Europei de Est