Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

„Goga” pentru Alida

Proiect caritabil

„Goga” pentru Alida

Joi, 19 iunie 2014, a fost o zi specială pentru copiii din învățământul primar de la Colegiul Național „Octavian Goga”, Marghita.

A fost momentul în care au văzut rezultatele muncii lor din ultimul an la clasă. Astfel că micii noștri elevi, însoțiți de un însemnat alai (mămici, tați, bunici etc.) și-au primit premiile pentru rezultatele foarte bune la învățătură, într-o elaborată ceremonie de premiere organizată pe scena parcului din centrul orașului Marghita. Această ocazie de sărbătoare și locația desfășurării ei ne-a înlesnit lansarea probabil a celui mai intens proiect de la Colegiul Național „Octavian Goga”. Este un proiect caritabil născut la ideea dlui director Marcel Emil Sas Adăscăliții pentru a ajuta la recuperarea unei absolvente, șefă de promoție  a colegiului nostru în urma unui transplant medular în Franța. Fiind conștienți de starea fostei noastre eleve, ideea a rezonat foarte puternic în școala noastră. Într-un timp foarte scurt, un grup însemnat de profesori coordonatori (dir. Marcel Emil Sas Adăscăliții, prof. Bențe Ioana, Bârza Manuela, Bota Cristian, Costelaș Cristian, Costelaș Paula, Cosma Elisabeta, directorul Casei de Cultură – dna prof. Demeter Veronica, prof. Gut Mirela, Liț Mirela, Pop Paula, Porțan Monica, Roman Elena, Sas Adăscăliții Ioana, Stoianovici Simona, Turc Florentina), secretar Șumălan Mariana, împreună cu elevii Cioltean Răzvan, Kiss Paula - președinte Interact - cu întreaga echipă Interact, Oros Lorena, Pop Sergiu și în parteneriat cu Primăria, Poliția și Jandarmeria municipiului Marghita au dezvoltat o activitate complexă pe mai multe domenii care a motivat participarea financiară a spectatorilor. Astfel s-a organizat o tombolă pentru copii și una pentru adulți din lucrurile donate de profesorii și elevii școlii noastre. S-au amenajat diverse ateliere de creație (pictură pe față, portrete și caricaturi, desene pentru cei mici, lucru manual), ateliere sportive (Fii majoretă pentru o zi!),plimbări cu ponei, s-au comercializat produse alimentare făcute de către elevi (brioșe, gogoși, limonadă etc.), toate acestea într-o atmosferă specială creată în jurul Alidei prin recitarea unor texte ale fetei, mărturii ale unor persoane trecute prin suferință, cântece ale elevilor liceului, dansuri populare sau moderne, precum și recitalul consacratului interpret Cornel Borza.
Te așteptăm acasă, Alida!
Proiectul a fost unul foarte energic, de o intensitate și amploare mare, creat și aplicat foarte rapid, dar cu rezultate enorme, peste așteptările noastre. Având în vedere suma adunată (11. 600 lei) trebuie să apreciem generozitatea cetățenilor Marghitei care s-au știut mobiliza în momente dificile. Pentru noi, personalul de la C.N. „O. Goga” a fost un moment intens, viu, care ne-a îmbogățit prin multitudinea activităților, prin frumusețea colaborării, prin spiritul prietenesc și umanitar în care s-a desfășurat. Dincolo de toate: Te așteptăm acasă, Alida!
prof. Bota Cristian & Stoianovici Simona
Nota 10!
Nota 10, cu felicitări, pentru colectivul de cadre didactice, elevi și părinți de la "Octavian Goga" Marghita, în frunte cu dl director Sas Emil! - Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Goga” pentru Alida.
 

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 23:15:56 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...