Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a 5-a reuniune de proiect s-a desfășurat la Oradea

Proiect Comenius, la Brâncuși

Cea de-a 5-a reuniune de proiect s-a desfășurat la Oradea

În cadrul proiectului de parteneriat școlar multilateral Comenius, în perioada 17-21 martie 2014, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea a fost gazda celei de-a 5-a reuniuni de proiect.

Au participat profesori și elevi din țările partenere: Human Kozepiskola „Szent-Gyorgyi Albert” Kozepiskolaja din Kecskemet, UNGARIA, Liceum Ogolnoksztalcace w Kamienicy Polskiej din Kamienica Polska, POLONIA, OSNOVNA SOLA LAVA din Celje, SLOVENIA, PMG „Sv. Kliment Ohridski” din Montana, BULGARIA, Mehmet Baydar Lisesi din Istanbul, TURCIA.
Obiectivele întâlnirii
Întâlnirea de la Oradea a avut fixate următoarele obiective: Diseminarea bunelor practici pentru prevenirea și combaterea poluării apei; promovarea importanței protejării mediului înconjurător; dezvoltarea abilităților de comunicare verbală într-o limbă străină; promovarea importanței diversității culturale într-o Europă unită; diseminarea rezultatelor și exemplelor de bună practică ce pot fi de folos altor școli și comunităților școlare; cultivarea prieteniilor internaționale ca punți între comunități; stabilirea obiectivelor principale pentru ultima mobilitate ce va avea loc în Ungaria.
Duminică, 16 martie 2014, delegațiile partenerilor de proiect au fost întâmpinate călduros de profesorii, elevii și părinții elevilor noștri în fața hotelului Aqua Park President unde au fost cazați profesorii delegațiilor străine. Elevii au fost preluați de familiile care i-au găzduit.
Luni, partenerii de proiect au fost primiți în școală cu pâine și sare, fiind conduși în sala festivă unde, în prezența dlui inspector școlar de specialitate Mieluț Florian, a unor cadre didactice de la școli din municipiu, a conducerii colegiului, a echipei de proiect și a altor invitaților, a avut loc deschiderea oficială a reuniunii de proiect. După aceea, oaspeții au urmărit un scurt program artistic, oferit de elevii noștri, după care au vizitat o parte din atelierele școlii.
A doua parte a zilei a fost dedicată prezentărilor PPT ale școlilor și activităților desfășurate de fiecare țară parteneră, precum și desfășurării unor activități practice. Gazdele au pregătit un număr de patru activități legate atât de tema proiectului, cât și de tema mobilității. Marți, le-am oferit oaspeților un tur al orașului. Miercuri, i-am invitat să vadă Salina Turda din județul Cluj. La întoarcere, am făcut un popas la Piatra Craiului. Joi, am vizitat Peștera Urșilor de la Chișcău și Muzeul de etnografie Horea Aurel Flutur din apropiere. Seara s-a încheiat cu o cină festivă, ocazie cu care au fost înmânate certificatele de participare la reuniunea din România. Ultima zi a reuniunii a fost dedicată discuțiilor referitoare la ultimele documente pe care le vom avea de elaborat, depunerea raportului final și încărcarea produselor pe platforma EST.
Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest articol reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.
Prof. Sălăgean Anne-Mari,
coordonator de proiect

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:04 Ora de vară a Europei de Est