Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de carte cu scop caritabil

Vineri, la Școala Gimnazială „Dacia”

Târgul de carte cu scop caritabil

Parteneri ai Asociației Pro Bambini, elevii Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea au organizat vineri (23 mai 2014) un târg de carte cu scop caritabil la care s-au strâns 1.525 de lei (adică 15 milioane vechi).

La ediția din acest an s-au mobilizat 10 clase: a III-a D (prof. Viorica Murg), a II-a C (prof. Florica Hava), a III-a A (prof. Maria Cîmpian), I B (prof. Paula Vidican), a V-a E (prof. Emilia Iacob), a IV-a B (prof. Gabriela Negruț), a III-a B (prof. Felicia Cheregi), a IV-a D (prof. Maria Floruț), I C (prof. Aurora Feier) și a II-a D (Maria Costin). Ordinea enumerării claselor a fost potrivit sumelor adunate de cele 10 clase. Detaliile le-am aflat de la coordonatorul pe școală al proiectului, dna profesor Florica Hava.
„An de an, școala noastră se alătură celorlalte școli din municipiu partenere Asociației Pro Bambini în derularea unor proiecte cu scop caritabil, precum Târgul jucăriilor și Târgul cărților. La actuala ediție a târgului s-au strâns 1.525 de lei pe care îi vom preda asociației. Dincolo de scopul caritabil al manifestării și valențele sale instructiv-educative, acțiunea dezvoltă la elevi calități morale și le stimulează plăcerea pentru lectură, bucuria de a dărui, a vinde și a cumpăra cartea preferată”, ne-a spus coordonatorul pe școală al proiectului, dna prof. Florica Hava.
La târg, ca la târg, unii se dovedesc mai buni comercianți, mai săritori, mai ascultători, mai harnici și mai motivați. În ideea că exemplul lor poate fi urmat și de alții, îi vom evidenția pe cei care au ieșit în față prin dăruire, număr mai mare de cărți aduse și expuse, dar și vândute sau cumpărate. Denis Bacter și Tea Romocea (din II C) au vândut cele mai multe cărți din clasă: 7, respectiv 6; Alexandru Lezeu și Vlad Popa (III D) - 10, respectiv 18 cărți și cărțulii; grupa lui Mihai Dacin (din III A) – 7 cărți cu 123 de lei; din IV B s-a evidențiat Raul Ciaca; din IV D – Alexia Tărău; din V E – Răzvan Marin; iar din I B –Denis Gherghel. Elevii clasei I C nu au ieșit la târg, organizând propiul târg în sala lor de clasă. Într-un clasament pe clasă, la cărți vândute, primele trei locuri sunt deținute de Alyda Negruț (în frunte), Andrei Marinescu și Sorana Socaciu, iar la cărți cumpărate, recordul a fost stabilit de: Daria Orboi (în frunte), Catinca Ban, Andreea Ionescu, Ayanna Horj și Cristian Mihuța.     
„Visul meu de copil”
Marți, 27 mai, la Liceul de Arte, va avea loc finalizarea unui alt proiect: „Visul meu de copil”- un concurs de desene. Mâine va avea loc premierea, urmată de un mini spectacolul.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (72 de poze), accesați Galeria foto: Târgul de carte cu scop caritabil.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:00 Ora de vară a Europei de Est