Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Evenimente recente și viitoare

Universitatea Agora din Oradea

Evenimente recente și viitoare

Privind retrospectiv, la sfârșit de Florar, rectorul Universității Agora din Oradea, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, ne reamintește ultimele opt evenimente ale lunii mai, și ne informează despre primele patru evenimente ale lunii iunie.

Evenimente recente
1.În perioada 6-10 mai 2014, a avut loc conferința ICCCC 2014, încheiată cu succes (au fost prezentate 5 lucrări invitate în plen și 48 de lucrări în sesiuni paralele, de către autori din 17 țări).
2.În data de 7 mai, în Aula Albastră, a avut loc ceremonia oficială de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului chinez Yong Shi, de la Universitatea Academiei Chineze de Științe.
3.La 8 mai a fost înființată RIFA2,  Asociația Academică „Agora” de prietenie româno-indiană. Membrii fondatori din partea română sunt: Mișu-Jan Manolescu, Adriana Manolescu, Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip. Membrii fondatori din partea indiană: Vinod Madan, Adish Jain, Raman Singh și Sunil Karamchadani.
4.La 9 mai au fost demarate negocierile privind încheierea unui acord de colaborare între Universitatea Agora din Oradea și Beijing Jiatong University din Beijing, care urmează să fie semnat în luna iunie.
5.Tot în 9 mai au fost demarate negocierile privind încheierea unui acord de colaborare între Universitatea Agora și Universitatea de Înalte Studii Economice din Moscova, care urmează să fie semnat luna viitoare la Moscova de către dl rector Ioan Dzițac, respectiv Fuad Aleskerov.
6. Miercuri, 14 mai, a avut loc la Universitatea AGORA (și Casa de Cultură a Sindicatelor) cursul festiv al celei de-a XI-a generații de absolvenți de la programele de studiu Management, Contabilitate și Informatică de gestiune, Drept și Poliție locală.
7.În perioada 19-21 mai Universitatea Agora, la cererea sa, a fost vizitată pentru a doua oară de către o comisie de evaluatori de la EUA-IEP formată din 3 profesori (din UK, Olanda și Lituania) și o studentă (din Bulgaria). Comisia a remarcat 3 domenii cu rezultate foarte bune (relațiile cu mediul economic, cercetarea științifică și internaționalizarea), făcând câteva recomandări privind strategia pe termen lung și managementul riscului.
8.La 21 mai, în Aula Verde, a fost lansată monografia „Pagini din istoria învățământului superior economic din România, 1843-2013” (Editura ASE, 2013, 904 pagini), coordonatori Ioan Talpoș, Constantin Roșca și Niculae Istudor. Cartea a fost prezentată de dna Adriana Manolescu și dl Constantin Roșca.
Evenimente viitoare
1.Începând cu 2 iunie 2014, încep înscrierile la facultate (Programe de licență: Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Poliție locală; Programe de master: Managementul resurselor umane, Științe penale și criminalistică)  pentru absolvenții care posedă diplome de bacalaureat/licență din anii precedenți.
2.În perioada 2-6 iunie, dl rector Ioan Dzițac va reprezenta Universitatea Agora la conferința ITQM2014 de la Moscova, în calitate de coordonator al unei secțiuni speciale și co-autor, alături de Dan Bența, Gabriela Bologa și Sorin Nădăban, a două lucrări care vor fi publicate în Procedia Computer Science, editura Elsevier.
3.În perioada 8-16 iunie, dna director Elena Ana Iancu va pleca în misiune ARACIS în Republica Moldova.
4.Examenele de licență și disertație se vor desfășura în 12 iulie (Drept, Poliție locală) și 19 iulie (Management, Contabilitate și informatică de gestiune).
Ovidiu Dan
Foto: Moca Paul Cristian
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Evenimente recente și viitoare.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:14 Ora de vară a Europei de Est