Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

De Paști, Iepurașul „Piticot” vine la copiii nevoiași

Despre Campania umanitară „Dăruiește! Fii mai bun!”

De Paști, Iepurașul „Piticot” vine la copiii nevoiași

În perioada 31 martie – 11 aprilie 2014, Asociația Piticot a desfășurat Campania umanitară „Dăruiește! Fii mai bun!”.

Cei care au răspuns pozitiv acestei campanii au fost unitățile de învățământ din Oradea precum: Școala Gimnazială „Avram Iancu” și structura sa Grădinița Nr. 44 „Rază de soare”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Grădinița Nr. 45, Grădinița Nr. 34 și structura sa Grădinița Nr. 48 și Grădinița Nr. 42 – „Maria”, structură a Școlii Gimnaziale „Octavian Goga”. Directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, dna prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu, a
oferit Asociației Piticot spațiul sălii profesorale pentru a putea fi realizate pachetele pentru 50 de familii, beneficiare ale Asociației Piticot.
Copii pentru copii
Elevii clasei a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au fost alături de cei de la Asociația Piticot, ajutând la selectarea produselor donate pe categorii și împachetarea acestora în funcție de numărul copiilor din familiile beneficiare.
Luncan Alex, Flore Cristian, Torjoc Andreea, Cosma Loredana, Ilisie Roxana, Rotar Roxana si Vaida Bianca sunt doar câțiva dintre elevii voluntari care au contribuit la campanie. Aceștia au avut șansa să învețe ce înseamnă să aranjezi alimente într-un pachet, să selectezi îmbrăcămintea în funcție de vârstă și gen, la fel și rechizitele și jucăriile. Au înțeles principiul întrajutorării semenilor, pe care și l-au asumat cu responsabilitate.
105 copii ajutați
Încă de când a luat ființă, în anul 2008, Asociația Piticot a ajutat un număr semnificativ de copii în fiecare an, cu diferite ocazii.
Anul acesta, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, 105 copii au primit alimente, rechizite, jucării și îmbrăcăminte. Toate acestea au fost posibile datorită copiilor și cadrelor didactice de la unitățile de învățământ menționate, cărora Asociația Piticot le mulțumește pentru implicare, dăruire și dorința de a ajuta.
Și de această dată, Compania de curierat Dragon Star Curier România a ajutat la livrarea pachetelor către familiile beneficiare din țară. Cadourile au ajuns în siguranță datorită partenerilor noștri în județe precum: Timiș, Caras-Severin, Mureș, Ialomița, Brăila, Hunedoara, Buzău, Cluj, Olt,Giurgiu, Mehedinți, Iași, Sălaj, Brașov, Dolj, Vâlcea și Bihor.
Persoanele generoase care vor să se implice în campaniile umanitare pot face donații în lei, în contul Asociației PITICOT, Cont Bancar RO82BTRL00501205i98626XX sau în euro, în contul RO57BTRL00504205i98626xx, ambele deschise la Banca Transilvania Oradea.
Asociația Piticot - Institutul Român pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate din Oradea, str. Ovid Densușianu nr.9, Bl. P 191, scara A, ap.2, cod postal: 410 277
tel: +40 359.801.090 | fax: +40 359.411.229 | cell: +40 728.572.879
web: www.piticot.org | e-mail: director@piticot.org
facebook: https://www.facebook.com/asociatia.piticot
Persoanele care doresc mai multe informații ne pot contacta la următoarele adrese:
director@piticot.org si lavinia@piticot.org si telefonic la numerele: 0728.572.879 (Denisa Hora - director coordonator Evenimente, Asociația Piticot) și 0728-270-876 (Lavinia Catrinar – președinte, Asociația Piticot).
Firmele care doresc să sprijine Asociația Piticot în activitățile pe care le desfășoară, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi direcționat către sponsorizări, potrivit Art. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizată)
Asociația PITICOT

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 13:31:26 Ora de vară a Europei de Est