Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala asistenței sociale Bihor – prima ediție

Miercuri, conferința de presă și

Gala asistenței sociale Bihor – prima ediție

Miercuri, 26 martie 2014, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, dna Claudia Torje, președinte al Sucursalei Teritoriale Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, a organizat o conferință de presă, pentru a marca Ziua Mondială a Asistenței Sociale și a prefața evenimentul ce urma să aibă loc după-amiază: prima ediție a Galei asistenței sociale Bihor.

„Astăzi, în Oradea, serbăm Ziua Mondială a Asistenței Sociale, deși în lume, Ziua Mondială a Asistenței Sociale se sărbătorește în cea de-a treia marți din luna martie. Tema acestui an este „Criza economică și socială; soluțiile asistenței sociale”. În Oradea, pe lângă această conferință de presă și un Cerc de asistență socială cu studenții, derulăm Gala asistenței sociale Bihor”, a spus dna Claudia Torje, în deschiderea conferinței. În continuare, președintele Sucursalei Teritoriale Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România a oferit amănunte despre gală, ca ocazie pentru a recompensa activitatea asistenților sociali și a organizațiilor și instituțiilor care activează în domeniul social. Alături de Claudia, la conferință au mai fost prezenți ceilalți membri ai Biroului executiv al sucursalei: Andreea Pontoș – vicepreședinte, Mihaela Mitrașca și Claudia Oșvat (a lipsit doar Kiss Gabriela); Andreea, Mihaela și Claudia Oșvat au răspuns întrebărilor, vorbind   despre rolul asistentului social și problemele sociale cu care se confruntă.
Prima ediție a galei
După-amiază, la sala „Arlus” (fosta Casă de Cultură a Municipiului Oradea), a avut loc Gala asistenței sociale Bihor 2014, prima ediție, eveniment organizat de Sucursala Teritorială Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.
„Evenimentul a avut ca obiectiv celebrarea profesiei de asistent social, promovarea și recunoașterea meritelor asistenților sociali, precum și a altor actori importanți în domeniul asistenței sociale din județul Bihor”, după cum avea să precizeze președintele sucursalei.
Gala a fost prezentată de Mihai Dacin, iar în deschidere au luat cuvântul dna Claudia Torje, președintele Sucursalei Teritoriale Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, dna Carmen Soltănel, secretar al Consiliului Județean Bihor, precum și dna Arina Moș, director executiv al Administrației Social Comunitare Oradea, care au și premiat parte dintre câștigătorii galei.  
Secțiunile și câștigătorii galei
1.La secțiunea „Familia este comoara copilului”, câștigători sunt  Asociația Amia Suflet de Copil (la persoane juridice) și dna Corina Caba (la persoane fizice);
2.La secțiunea „Diferiți, dar egali”  Asociația Down Oradea și dna Olimpia Hexan;
3. La secțiunea Cine nu are bunici să-și cumpere!” - Asociația Caritas Catolica Oradea și dl Traian Sorin Suciu;
4. La secțiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” - Fundația „People to People” și dna Lidia Pop;
5.La secțiunea „Și eu contez!”Fundația Ruhama și dl Gheorghe Cociorva;
 6.La secțiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” –  Fundația Hospice Emanuel și dna Adriana Pelle;  
 7.La secțiunea „Cine nu riscă nu câștigă!” - Fundația Căminul Felix;
8.La secțiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili”Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita;
 9.La secțiunea „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”dna prof. univ. dr. Floare Chipea și un premiu de excelență pentru întreaga activitate desfășurată în formarea asistenților sociali din Bihor și România – dnei prof. univ. dr. Elena Zamfir;
 10.La secțiunea „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe!”Asociația Caritas Eparhial;
11.La secțiunea „Câștigăm, dar și ajutăm” - Asociația Umanitară Safir;
12.La secțiunea „Omul sfințește locul” - dna deputat Florica Cherecheș.
Gala a fost condimentată, pe alocuri, cu momente artistice, susținute de soliști vocali și instrumentiști, grupuri și formații artistice aparținând Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gala asistenței sociale Bihor – prima ediție.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 16:14:41 Ora de vară a Europei de Est