Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști

Luni, în cadrul Săptămânii Poliției Bihorene

„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști

Luni, 24 martie 2014, în „Ziua porților deschise”, suita manifestărilor desfășurate în cadrul Săptămânii Poliției Bihorene a cuprins trei activități dedicate elevilor, precum și „Cupa Poliției Bihorene la tir” pentru jurnaliști.

„Polițist rutierist pentru o zi”
La sediul Serviciului Poliției Rutiere (din Piața Independenței), 14 liceeni eminescieni orădeni (Ioana Sala, Klincse Melania, Vaida Natalia, Voicu Rada Andrea, Iancu Daiana, Popa Ștefana, Buzaș Paul, Tocuț Daniel, Roitan A’Da’m, Sanyo A’Da’m, Jakab Na’Ndor, Szabo Norbert, Popovici Vlad și Hriscu Bogdan) și-au dorit să devină polițiști rutieriști pentru o zi. Împărțiți în două echipe, ei au fost conduși prin birourile Serviciului Poliției Rutiere (implementări abateri, evidența accidentelor rutiere, sistematizare trafic rutier, evidențe, constatări, contestații, cercetări penale, secretariat…; au ajuns inclusiv în biroul dlui comisar-șef Dorin Sava, șef Serviciu Poliție Rutieră, iar la final, s-au reunit în sala de ședințe, unde dl comisar-șef Claudiu Ciuclea le-a prezentat câteva filmulețe cu tematică rutieră, în special accidente de circulație și a tras concluzii la încheierea vizitei la sediul Serviciului Poliției Rutiere. Așadar, ei au văzut cum se desfășoară o zi de muncă (la birou) a polițiștilor rutieri; au ieșit și pe teren, în zonă, pentru a vedea cum funcționează aparatul radar în trafic.
„Polițist de ordine publică pentru o zi”
La sediul Poliției Municipiului Oradea, echipaje de polițiști de ordine publică le-au dezvăluit elevilor de gimnaziu care și-au dorit să devină polițiști de ordine publică pentru o zi,  tainele meseriei de polițist de ordine publică. Ei au avut posibilitatea să însoțească polițiștii în teren, să observe modalitatea de reacție în urma unui apel la 112.
Concurs de îndemânare în conducerea bicicletei
La Baza Sportivă „Dinamo”, polițiștii Serviciului Rutier, în parteneriat cu  reprezentanți ai Asociației Române pentru Promovarea Educației și Siguranței Rutiere (A.R.P.E.R.) au organizat un concurs de îndemânare în conducerea bicicletei.
Concurenții (de la patru școli orădene) au avut de susținut o probă teoretică (răspuns în scris la un chestionar tip grilă) și una practică, de conducere a bicicletei în poligon.
De la dra Jari Vanda (președintele A.R.P.E.R.) aveam să aflăm clasamentul concursului:
Locul I – Școala Gimnazială „Avram Iancu”
elevi participanți: Căvășdan Andrei, Flore Cristian, Totorean George
Locul II – Liceul „Don Orione”
elevi participanți: Durne Denis, Șușman Alexandru, Moțaș Răzvan
Locul III – Școala Gimnazială „Octavian Goga”
elevi participanți: Cadar Oltean Darius, Sidea Andrei, Gliga Alexandru
Mențiune – Colegiul Național „Mihai Eminescu”
elevi participanți: Bonchiș Șerban, Bucșa Cristian, Uivaroși David.
Fiecare elev participant a fost premiat cu o diplomă de participare și o medalie, respectiv cu un pachet cu dulciuri, a mai precizat dra Jari Vanda.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (88 de poze), accesați Galeria foto:„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:57 Ora de vară a Europei de Est