Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR

Joi, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea

Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR

Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSPPR), Filiala Crișana, a organizat joi, 20 martie 2014, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, o conferință de presă și un curs de profilaxie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale.

Conferința a fost susținută de dl dr. Panțel Marton, președintele AMSPPR, iar cursul de profilaxie, devenit o activitate interactivă cu trei clase de elevi, a fost coordonat de medici stomatologi voluntari în programele de profilaxie dentară, Cristina Tripon, Nicoleta Þenț și Izabella Albert, trei tinere „cu lipici” la copii. Din partea AMSPPR, Cristina, Nicoleta și Izabella au fost sprijinite (la premierea elevilor) de către dna Meszaros Tunde, secretarul AMSPPR și Claudia Bejan, colaborator.
La cursul de profilaxie au participat elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea (însoțiți de dna prof. Stelieana Cîrciumaru), elevii clasei a III-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” (îndrumați de dna prof. Rodica Panti) și elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” (însoțiți de dna înv.Tatiana Coșarcă și bibliotecar Melania Ciomoș). Pentru început, dna bibliotecar prof. dr. Mariana Barna, în calitate de gazdă și de bună prietenă a copiilor, i-a salutat pe copii și pe doamnele învățătoare, prezentându-le invitații, protagoniștii manifestării și agenda evenimentului, pregătindu-i pentru concurs și asigurându-i pe toți cei isteți și activi de premii din partea AMSPPR.
Dialogul a pornit de la citirea planșelor cu dinții triști și dinții fericiți, elevii încercând să motiveze de ce unii dinți sunt triști, iar alții, fericiți, fiind vizate alimentația și întreținerea dinților. Pe baza mulajelor s-a trecut treptat la analiza cavității bucale sau orale (dinți, incisivi, canini, premolari și molari, limbă și obraji), la periajul dentar corect (cu periuța de dinți, în direcția corectă: dinspre gingie spre dinte); folosirea aței dentare și a apei de gură; analiza dintelui (fiind subliniat rolul smalțului și al nervului – „inimioara” dintelui); carii și tratamentele, aparatura și controalele periodice. După teorie s-a trecut la practică: la periajul dinților și la folosirea aței dentare. Activitatea s-a încheiat cu înmânarea premiilor. Trei elevi, câte un elev din fiecare clasă, au devenit marii câștigători: Bokos Rose (de la „D. Cantemir”), Dan Anamaria (de la „I. Vulcan”) și Ganea Alyssa (de la „Av. Iancu”); ei au câștigat câte o diplomă și o sacoșă, conținând un temporizator, caiet cu desene și povești, creioane colorate și alte surprize;câte o diplomă și o punguliță cu pastă de dinți și periuță, gumă Orbit și alte surprize a câștigat fiecare elev din partea AMSPPR și a sponsorilor, așa încât, toți copiii au plecat mulțumiți de ceea au aflat, au văzut și au primit.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (66 de poze), accesați Galeria foto: Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:56 Ora de vară a Europei de Est