Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mic dejun cu rugăciune la Seul

În perioada 5-9 martie, în Coreea de Sud

Mic dejun cu rugăciune la Seul

În perioada 5-9 martie 2014, doamna deputat Florica Cherecheș, a participat din partea Grupului ecumenic de rugăciune al Camerei Deputaților, la Micul dejun cu rugăciune din Seul, Coreea de Sud.

Din partea Senatului a participat domnul senator Ben-Oni Ardelean. Având ca temă principală „Dumnezeu să aducă reunificarea Coreei”, evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 3.000 de persoane din peste 20 de țări, diaspora coreeană fiind prezentă în număr semnificativ.
Hwang Woo Yea, președintele partidului de guvernământ Saenuri, a deschis evenimentul cu un mesaj despre importanța rugăciunii pentru țară și conducătorii ei și a afirmat că dorința lor cea mai arzătoare este reunificarea celor două state coreene, dar și aplanarea conflictelor între generații, clase sociale, provincii și ideologii.
Doamna președinte Park Geun-hye, prima femeie președinte din Coreea de Sud, a onorat evenimentul cu prezența domniei sale și a adresat un cuvânt de salut participanților apreciind rolul bisericii în dezvoltarea țării.
Au mai avut scurte intervenții lideri marcanți din politică, educație și mediul bisericesc.
Mesajul principal a fost rostit de pastorul Kim Sam-whan, care a amintit participanților rolul covârșitor al primilor creștini în dezvoltarea Coreii, începând cu anul 1884. Aceștia au pus pe primul loc educația, apoi medicina și apoi s-au preocupat de a le da femeilor drepturi egale cu bărbații având în vedere că acestea nu se bucurau deloc de respect din partea societății. Ei au avut un rol esențial și în reducerea discriminării pe criterii de vârstă, sex, bogăție, clasă socială, religie.
Coreea a rămas singura țară divizată din lume și coreenii își doresc cu ardoare unificarea și speră ca prin eforturile tuturor, susținute de doamna președinte, acest lucru să se realizeze cât mai curând.
Pe parcursul zilelor petrecute în Coreea, doamna deputat s-a întâlnit și  cu domnul Woo Sang Ho, președinte al grupului de prietenie cu România, domnul Ahn Hong Joon, președinte al Comisiei de afaceri externe si unificare, domnul Yongwoo Kwon, director general al Comisiei de afaceri externe și unificare, cu președintele Partidului democrat din Coreea și alți lideri coreeni.
A avut de asemenea o întâlnire particulară și cu președintele partidului de guvernământ Saenuri, cu care a discutat detalii despre organizarea, împreună cu Senatul României, a Conferinței anuale a Coaliției internaționale interparlamentare pentru refugiații din Coreea de Nord și drepturile omului. Această conferință se va organiza la București, în perioada 21-23 august.
Pe lângă politicieni, s-a întâlnit și cu oameni de afaceri coreeni, dornici să investigheze posibilitatea de colaborare cu România în domeniul afacerilor.
Deplasarea în Coreea a fost suportată din bugetul propriu.
Fulvia DUMITREANU
consilier parlamentar

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 04:12:54 Ora de vară a Europei de Est