Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A murit edu.ro sau e în grevă?

Întrebăm, nu dăm cu paru!

A murit edu.ro sau e în grevă?

Nu mai știm ce să credem, în ce și în cine să credem, ce avem voie să facem, să spunem și să scriem???
Avem voie să sărbătorim 1 și 8 MARTIE???

Când am auzit la un post de radio că un inspectorat școlar a interzis serbările de 8 Martie în grădinițe, ne-am întrebat dacă să o luăm de glumă sau de banc! Dar constatăm că nu e nici așa nici așa, ci realitatea pură! Chiar așa, nu se mai aude nici prin Oradea și în Bihor cum că cineva și-ar fi permis să sărbătorească 8 Martie, ba nici la 1 Martie nu a fost prea mare înghesuială! Nici nu mai știm dacă trebuia să publicăm despre Târgul mărțișorului, despre 100 de zile de școală, despre lansarea concursului de engleză, despre lansarea unei cărticele de primăvară la CCD Bihor… pentru că nu mai avem voie să sărbătorim nimic! Noi românii. Alții DA! Americanii, spre exemplu, sau germanii sau slovacii sau maghiarii sau turcii... Dar și noi avem americanii noștri, germanii noștri? Haideți să sărbătorim cu ei, să-i sărbătorim pe ei, dacă noi nu mai avem identitate și nu mai avem voie să avem sărbătorile noastre! Dar nici profesorii de engleză nu s-au mai ostenit în acest an să sărbătorească pe 14 februarie!!! Oare de ce? Dar nici cu Dragobetele nu s-au prea stresat românii, oare de ce? La Grădinița Nr. 46 din Oradea, cu mulți ani în urmă, grupele de germană dădeau lecții românilor în sărbătorirea tradițiilor și obiceiurilor. În ultimii doi ani nu mai mișcă nimeni în formație. Nu spun și o fac în secret sau li s-a pus pumnul în gură?
Pe cine interesează bilanțul zilnic al înscrierilor în clasa pregătitoare, domnilor de la edu.ro?
Pe edu.ro e doliu național, e grevă sau nu mai au voie să scrie nimic (de exemplu despre simulări) în afara știrilor bombă că încă se mai înscriu copiii în clasa pregătitoare, la școlile de stat, pentru că încă mai avem școli de stat, pentru că încă mai avem stat! Ăsta nu poate dispărea? Că prea ne încurcă! Vorbim despre statul român, național, unic sau unitar! Schimbați, domnilor, Constituția! Să nu mai avem nici stat că deja nu mai avem identitate. Cui aparținem, cum ne numim?
Domnilor guvernanți, nu vă mai certați, treceți la măsuri radicale și ne desființați ca națiune, ca popor! Arestați tot ce se poate, nu mai lăsați oamenii liberi!
Chiar am ajuns niște cretini sau numai unii au ajuns în acest stadiu al evoluției?
Ne va fi rușine să spunem și să recunoaștem că suntem și ne mai numim români. Unii, mai deștepți, de multă vreme și-au luat cetățenie dublă, probabil după modelul celor din partide, care sunt când de stânga, când de dreapta, când de centru…, cu inclinații înspre stânga sau dreapta, după cum bate vântul.
Despre simulări am scris la lansare! În rest au mai scris comuniștii, ziarele comuniste! Așa au fost catalogați cei care au scris: comuniști. Noi nu am scris, deci nu suntem comuniști! Oare de ce sunt comuniști cei  care scriu și spun adevărul? Nu chiar tot, pe jumătate sau pe sfert! Sunt prea multe întrebări la care nu cred că putem da un răspuns prompt și corect. Dar oare avem dreptul să dăm răspuns? Noi, cei mici   sau numai cei mari, cei autorizați, cei aleși! Aleși de cine?  Cine i-a ales? Când mai trebuie să mergem la vot? Avem voie?
Facem caz de necaz! Atât ne-a mai rămas, încă!
Deci, e voie să sărbătorim 8 Martie?
Ar cam trebui, pentru că nu e numai sărbătoarea noastră, mi se pare că e încă o sărbătoare internațională!
Dragi copii, stimați dascăli, aveți voie să sărbătoriți FEMEIA din viața și familia Dumneavoastră, din curtea, blocul și din școala (grădinița) Dumneavoastră, din țara noastră și din lumea întreagă, dar fără Mita.SRL, cu apă, ceai, fără zahăr și cu pâine, fără unt și margarină, fără flori și alte daruri interzise!
La mulți ani și felicitări de 8 Martie, fetițelor și fetelor, domnișoarelor și doamnelor, soțiilor, mamelor și bunicilor!
Moise-Ovidiu DAN  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:55:07 Ora de vară a Europei de Est