Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mărțișoare pentru polițiști

Proiectul „Viața are prioritate”, activitatea nr. 6

Mărțișoare pentru polițiști

Confecționând mărțișoare pentru polițiști, copiii de la Grădinița Nr. 31 din Oradea (Bdul Decebal Nr. 43) au ajuns „vedete”, acțiunea lor fiind mediatizată în presa locală (în ziare și reviste, la radio și televiziune).

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a șasea activități a proiectului „Viața are prioritate”, acțiune care s-a derulat în mai multe etape: prima și cea mai importantă a fost confecționarea de mărțișoare; la atelierele respective au participat, într-o armonie perfectă, părinți, dascăli și copii, cu toții mobilizându-se exemplar.
Joi, 27 februarie 2014, agenții de poliție Dorin Popa și Cătălin Filimon au preluat o bună parte din mărișoare, oferind copiilor, în schimb, posibilitatea de a  se urca și a se poza cu mașina Poliției.
Vineri, în prag de 1 Martie, mărțișoarele au fost oferite de către polițiști în trafic, doamnelor și domnișoarelor aflate la volan.
Cu mărțișoare, la sediul Poliției Municipiului, la Poliția de Frontieră și în cartier
Tot vineri, restul mărțișoarelor au ajuns la doamnele și domnișoarele polițiste de la Poliția Municipiului Oradea, la Poliția de Frontieră, dar și la reprezentate ale sexului frumos care au fost felicitate pe stradă în zona grădiniței. În cartier au acționat trei grupe: grupa mică A (coordonată de prof. Carmen Sabău și Aurelia Olariu), grupa mică B (îndrumată de prof. Florica Jurcuțiu și Elena Bala), precum și grupa maghiară, combinată (condusă de prof. Barna Aniko și Meleg Jutka); la Poliția de Frontieră (din vecinătatea grădiniței) au oferit mărțișoare copiii din grupa mijlocie (coordonată de prof. Lidia Petrica și Livia Jișa) și grupa mare B (însoțită de prof. Nadia Șipoș). La sediul Poliției Municipiului au ajuns cu mărțișoare copiii din grupa mare A (îndrumați de prof. Floare Lupșa și Silvia Hălmăjan), delegația Grădiniței Nr. 31 fiind condusă de doamna director, prof. Nicoleta Fărăianu. Copiii au fost primiți în sala de festivități, de către comisarul șef Radu Șandru, adjunctul comandantului Poliției Municipiului și de agent șef principal Florian Mocanu, polițistul de proximitate care răspunde de Grădinița Nr. 31. Dl comisar șef s-a arătat încântat de parteneriatul cu Grădinița Nr. 31 și de gestul copiilor de a oferi polițistelor câte un mărțișor. La rândul său, doamna director Nicoleta Fărăianu a mulțumit pentru primire și aprecieri și a adresat urări polițistelor sărbătorite. Înainte să ofere mărțișoarele pregătite, copiii au încălzit atmosfera cu câteva versuri și trei cântecele de primăvară. În replică,  polițistele le-au dăruit copiilor câte un mărțișor, dulciuri și suc.
„Pietonul isteț”
Așadar, cea de-a șasea activitate din cadrul proiectului „Viața are prioritate” a avut un succes răsunător, de neimaginat. Următoarea activitate, intitulată „Pietonul isteț”, se va derula în cursul lunii aprilie, iar ultima, evaluarea rezultatelor proiectului, este programată în luna mai.
Felicitând echipa de proiect pentru succesul repurtat în aceste zile, dorim să vi-o și prezentăm: responsabil de proiect, dna director Nicoleta Fărăianu, coordonator de proiect, dna prof. Lidia Petrica, alături de celelalte cadre didactice implicate: Jișa Livia, Sabău Carmen, Olariu Aurelia, Lupșa Floare, Hălmăjan Silvia, Jurcuțiu Florica, Bala Elena, Șipoș Nadia, Barna Aniko și Meleg Jutka.
Poate reușiți o nouă promovare a imaginii și la „Pietonul isteț”, luna viitoare.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (75 de poze), accesați Galeria foto: Mărțișoare pentru polițiști.

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 06:16:10 Ora de vară a Europei de Est