Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

„Love Never Dies”

„Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

Românii sărbătoresc tradițional iubirea în ziua de 24 februarie, de Dragobete, când este începutul primăverii și dragostea, ca și natura, renaște.

Totuși, în ultimii douăzeci de ani, a fost adoptată și sărbătoarea din 14 februarie ca Zi a Iubirii.
Multe țări aveau în tradiția lor un echivalent al acestei sărbători, dar dragostea se simte la fel pe tot globul și de aceea 14 februarie – Valentine’s Day, a fost adoptată aproape peste tot în Europa și pe celelalte continente. Valentine’s Day este o sărbătoare care reflectă prețuirea pentru cei dragi, este o zi specială, care ne îndeamnă să ne deschidem porțile sufletului, să ne exprimăm cele mai frumoase, inocente și mărețe sentimente.
Astfel, și anul acesta, vineri, 14 februarie 2014, la Școala Gimnazială „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia s-au întâlnit elevii și cadrele didactice pentru a desfășura mai multe activități dedicate sărbătorii iubirii.
Pregătirile au început cu câteva zile mai devreme: elevii au scris mesaje de iubire în limba engleză, au confecționat felicitări și cadouri sau decorațiuni din obiecte reciclabile; s-au făcut nominalizările pentru concursul de Miss și Mister Valentine în urma votului secret al elevilor, urmând să participe la concurs cinci fete și cinci băieți, care au întrunit cele mai multe voturi; s-au format grupele de concurs și au început pregătirile pentru serbarea de vineri.
Prezentatorii, Oana Morar și David Lazăr, elevi în clasa a VI-a, au fost gazdele evenimentului, prezentând fiecare moment în limba engleză, într-un mod inedit. Trupa de dans „Band of Brothers”, formată din Raul Goman, Marian Morar și Cătălin Rez, elevi în clasa a VII-a, prezenți la majoritatea evenimentelor organizate în școală, au încins și de data aceasta atmosfera încă de la început.
Activitatea a avut două parți, prima parte fiind concursul de Miss & Mister Valentine, concurenții trecând prin câteva probe, în care au putut să-și prezinte farmecul, originalitatea, dar și cunoștințele de limba engleză, apreciate de către un juriu format din cadre didactice și elevi, fiind susținuți de către un public extrem de entuziasmat.
În a doua parte a evenimentului s-a desfășurat concursul pe grupe, acestea fiind mixte, formate din elevii claselor V-VIII. Prima probă de concurs a fost descrierea semnificației sărbătorii „Valentine’s Day” într-o prezentare în PowerPoint, apoi proba cuplurilor celebre – „Famous Couples”; mesaje de dragoste – „Love Poems”, scrise în limba engleză, pornind de la cuvinte cheie; prezentarea cadourilor eco – „Eco Valentine Gifts” și ultima probă fiind momentul surpriză – „Be my Valentine!” În această ultimă probă, concurenții și-au arătat calitățile muzicale, culinare, în materie de dans, actorie, originalitate și nu în ultimul rând, cunoștințele de limba engleză.
Toți concurenții au fost foarte buni, de aceea juriul a avut o misiune dificilă în acordarea punctajului. La concursul pe grupe diferențele au fost foarte mici, acordându-se locul I, II, III și mențiune, iar la concursul Miss & Mister Valentine, premiul pentru originalitate a fost câștigat de către elevii Romina Faragău și Răzvan Ardelean, clasa a VIII-a, iar titlul de Miss & Mister Valentine s-a acordat elevilor Alexandra Maier și Răzvan Domocoș, din clasa a VIII-a.
În cadrul premierii, coronițele au fost înmânate câștigătorilor titlului de Miss & Mister Valentine 2014 de către deținătorii titlului din anul precedent. Toți câștigătorii de la diferitele probe de concurs au fost premiați și răsplătiți cu diplome și, nu în ultimul rând, cu aplauzele și uralele publicului plin de entuziasm.
Am apreciat bucuria evenimentului, mobilizarea elevilor în cadrul unei activități extrașcolare, utilizarea unei limbi străine, limba engleză și mesajul clar legat de importanța iubirii, pentru că „Dragostea nu moare niciodată: Love Never Dies”!
Organizator,
prof. Elisabeta Goman
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:58 Ora de vară a Europei de Est