Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”

Sâmbătă, s-a desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix

Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”

Poveşti de viaţă, poveşti de primăvară în cadrul simpozionului „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO" organizat de Asociaţia CCSISEO şi desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix.

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, s-a desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO", simpozion organizat de Asociaţia Clusterul de Cercetări Ştiinţifice, Inovare şi Studii Europene din Oradea (CCSISEO) în parteneriat cu Universitatea Agora din municipiul Oradea şi Cercetare Dezvoltare Agora.
Motto-ul simpozionului a fost acelaşi cu motto-ul Asociaţiei CCSISEO: „Eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți".
La simpozion s-a făcut remarcată prezenţa majorităţii membrilor Asociaţiei CCSISEO, a  artiştilor care au încântat publicul cu momente artistice diverse şi deosebite, precum şi prieteni dragi şi simpatizanţi ai asociaţiei din diverse colţuri ale ţării: Arad, Alba Iulia, Brad, Petroşani, Timişoara, Zalău, dar şi din afara ţării, mai precis din India.
Din sumarul simpozionului amintim:
primirea participanţilor şi welcome coffee;
prezentarea Asociaţiei CCSISEO de către preşedinta acesteia, Dziţac Simona, prin apelarea la conţinutul site-ului asociaţiei, precum şi provocarea de către directorul Departamentului de Marketing, Imagine, Comunicare şi Fundraising al Asociaţiei CCSISEO, Carmen Vasile, a fiecărui membru al asociaţiei de a se prezenta şi a se autocaracteriza prin intermediul a trei cuvinte;
susţinerea prelegerii „Paradigma Ubuntu" de către Ioan Dziţac, director al Departamentului de Relaţii cu Mediul Educațional Universitar al Asociaţiei CCSISEO;
susţinerea prelegerii „De la Computer la Artă. Raţionamentul unei activităţi diversificate", realizată de invitatul special al simpozionului, artistul digital arădean Marius Şucan;
poesis cu Elena Marica şi Cristian Şandro;
expoziţie de picturi realizate de Delia Şandro şi Marius Şucan;
pauză de socializare cu invitaţia participanţilor la servirea unei gustări;
în paşi de dans latino cu Denisa Fildan şi Etien Doboş, premiaţi cu locul I la Campionatul naţional în 2018 la categoria 16-18 ani, aceştia fiind antrenaţi la Clubul de dans sportiv „Stelele Dansului";
moment artistic cu Alexandrina Chelu;
muzică populară interpretată de micuţa Daria Seica;
o suită de jocuri populare prezentate de formaţia Datini din Bihor;
festum Asociaţia CCSISEO care a cuprins mai multe surprize: prezentarea proiectului Kapo de către Olivia Burtă, directorul Departamentului de educaţie pentru sănătate al Asociaţiei CCSISEO; o demonstraţie de Kangoo Jumps condusă de Daiana Dobraş alături de Olivia Burtă şi Carmen Vasile; o melodie interpretată de Carmen Vasile; antrenarea de către formaţia Datini din Bihor a celor prezenţi la dans şi voie bună; cinstirea cu şampanie şi tort a participanţilor la simpozion; acordarea diplomelor speciale şi de participare celor prezenţi; poze de grup; momente de relaxare în Băile Felix.
Adresez mulţumiri cu plecăciune respectuoasă tuturor participanţilor - invitaţi speciali, artişi, membri şi simpatizanţi ai Asociaţiei CCSISEO - pentru alegerea de a petrece împreună câteva ore dintr-o zi de weekend pentru a fi parte la un ,,simpozion altfel" l-aş numi, prin prisma momentelor, abordărilor, invitaţilor, prin prisma poveştilor de viaţă, a poveştilor de primăvară...
Sunt convinsă că am trăit împreună clipe memorabile.
Mulţumesc, de asemenea, personalului Hotelului Termal pentru amabilitate, Pizzeriei - restaurant Mamma Mia Don Felipe, tuturor participanţilor, precum şi celor care au contribuit la partea organizatorică a unui eveniment, pe care doar împreună l-am putut ridica la un nivel de excepţie.
Să ne dea Dumnezeu sănătate şi putere de a ne reîntâlni şi cu alte ocazii la fel de frumoşi, la fel de umani, la fel de implicaţi, la fel de sufletişti, la fel de dornici de revedere şi de colaborare!
La cât mai multe proiecte de excepţie pentru Asociaţia CCSISEO!
Detalii despre Asociaţia CCSISEO se pot vizualiza la adresa: https://www.ccsiseo.ro/
Preşedinte Asociaţia CCSISEO,
Simona Dziţac
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”.

Trimite email
sâmbătă, 26 aprilie 2025, 08:16:37 Ora de vară a Europei de Est