Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Agora International Law Conference (AILC) cu tema „Prospects and Challenges of 21st Century Law”

Ieri, la Universitatea Agora

Agora International Law Conference (AILC) cu tema „Prospects and Challenges of 21st Century Law”

Agora International Law Conference (AILC) cu tema „Prospects and Challenges of 21st Century Law” (Perspective și provocări în dreptul secolului XXI) ajunsă la ediția a VII-a în acest an și-a deschis lucrările, ieri, 17 octombrie 2013, în Amfiteatrul „Albastru” din incinta Universității Agora din municipiul Oradea.

Conferința a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană „Europe Direct” Universitatea Agora, Oradea, Nord-Vest, Centrul euroregional de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere și modulele „Jean Monnet”: „Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene” și „Uniunea Economică și Monetară”.
Peste 100 de participanți din 28 de centre universitare din țară, precum și profesori din India și Ungaria, preocupați de aspecte teoretice și practice de drept comparat vor prezenta, pe parcursul a două zile, particularități legislative din diferite domenii ale dreptului, raportate la dinamica legislativă internațională, atât în plenul conferinței, cât și în cadrul a cinci secțiuni.
În deschiderea conferinței au luat cuvântul din partea conducerii Universității Agora: rectorul universității, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, decanul facultății, conf.univ.dr. Gabriela Bologa și directorul  Departamentului de Științe Sociale, prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu care au subliniat rolul pe care îl au parteneriatele și colaborările științifice în viața academică a fiecărei instituții de învățământ. În acest cadru a fost semnat acordul de colaborare între Universitatea Agora și Universitatea Kalasalingam din India, bazat pe schimburi de experiență pentru studenți și cadre didactice și organizarea de proiecte de cercetare comune.
Membrii conducerii universității s-au adresat și masteranzilor înscriși în cadrul Școlii Masterale pentru a-i motiva în vederea folosirii eficiente a timpului rezervat aprofundării cunoștințelor, în cele doua specializări acreditate „Științe penale și criminalistică” și  „Managementul resurselor umane”.
Au fost prezenți invitați de onoare precum prof.univ.dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române; prof.univ.dr. Ovidiu Predescu, vicepreședintele Uniunii Juriștilor din România și directorul publicațiilor „Dreptul”; prof.univ.dr. Vinod Madan și prof.univ.dr. K. Sridahan de la Universitatea Kalasalingam din India; prof.dr. Ágnes Papai-Tarr și prof.univ.dr. Ferencs Sipos de la Universitatea din Debrecen Ungaria; prof.univ.dr. Radu Carp de la Universitatea din București.
Lucrările selectate în urma recenziei vor fi publicate în revista „Agora International Journal of Juridical Sciences”,  http://univagora.ro/jour/index.php/aijjs revistă indexată în mai multe baze de date internaționale recunoscute pentru domeniul științelor juridice.
Deschiderea lucrărilor conferinței și a școlii masterale s-au desfășurat sub bune auspicii pentru „acces la succes”.
Alina Manolescu
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Agora International Law Conference (AILC) cu tema  „Prospects and Challenges of 21st Century Law”.

Trimite email
luni, 31 martie 2025, 16:08:50 Ora de vară a Europei de Est