Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Un weekend plin cu evenimente

Festivalul „Toamna orădeană”

Un weekend plin cu evenimente

Directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primăria Oradea - dl Mircea Oaie, dl Adrian Dume, și dl Călin Pop, membrul formației „Celelalte Cuvinte” au susținut, joi, 26 septembrie 2013, o conferință de presă în care au anunțat evenimentele pregătite de municipalitate pentru ce de-al doilea sfârșit de săptămână în cadrul Festivalului „Toamna orădeană”.

Dl Călin Pop a dat detalii cu privire la concertul „Celelalte Cuvinte” din data de 28 septembrie, ora 20 în Sala Filarmonicii de Stat Oradea.
Conform artistului, acest eveniment va fi un concert unic în Oradea, concert intitulat „Trup și suflet”, concertul fiind un duplex Oradea - București. „Acest concert va fi un concert aparte, foarte provocator, frustrat instrumental, cu ghitări acustice, tobe și un pian. Cu un repertoar inedit spiritual mult mai apropiat de fanii noștri. Inedit deoarece acest repertoar se prezintă doar în Oradea și București. Suntem foarte onorați că putem prezenta acest concert special în Oradea, la 32 de ani de la fondarea grupului „Celelalte Cuvinte”, a menționat Călin Pop.
Bilete la acest concert sunt puse spre vânzare la Filarmonica de Stat, prețul unui bilet fiind de 15 lei.
Tot la acest sfârșit de săptămână se organizează și tradiționalul eveniment, Târgul Pălincarilor în Parcul N. Bălcescu. În paralel cu acest eveniment vor fi și spectacole de muzică populară, detalii despre artiști au fost prezentate de dl Adrian Dume.
Pe scena târgului vor evolua: ansamblurile din Borod (Bărdăuța), Căbești, Luncșoara, Mădăras și Tulca, soliștii: Violeta Gherman, Ioana Urs, Anca Pavel, Sabina Alb Leonte, Lucian Hus și Sînziana Toader,  Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului”, Ion Dordoi, Ansamblul Folcloric „Aușana”, ansamblurile din Șuncuiuș, Roșia, Răbăgani și Lazuri de Beiuș și soliștii: Blaga Octavian Andrei, Ioana Urs, Violeta Gherman, Anca Pavel, Ovidiu Piscoi, Monica Blaga, Feciorii Bihorului, Sînziana Toader, Elena Șerb, Simona Bejan, Lucian Hus, Gemenele din Bihor, Ansamblul Folcloric „Bihorul”, Ansamblul Folcloric „Crișana”, Dana Ionela Jurjuț, precum și Grupul Marmația din Maramureș.
Evenimentele vor începe de la ora 17, accesul fiind gratuit.
Directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente - dl Mircea Oaie, a menționat că în cadrul târgului vor fi vânzători de produse specifice din România și Ungaria, la târg participând aproximativ 20 de comercianți.
Totodată, Mircea Oaie a anunțat că duminica de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” va avea loc Festivitatea de premiere a Festivalului de Teatru scurt, urmat de spectacolul Scripcarul pe acoperiș de Joseph Stein.
„Așteptăm toți orădenii atât la concertul „Celelalte Cuvinte” sau Târgul Pălincarilor, cât și la Festivalul de Teatru Scurt”.
Programul
Vineri 27 septembrie
Festivalul Internațional de Teatru Oradea
- ora 17.00 și ora 20.00 – Sala Mare – Teatrul Regina Maria, Trupa Iosif Vulcan – Premieră în festival – secțiunea Teatru Scurt – CEI CE NU UITĂ, scenariul și regia artistică Gavriil Pinte
- ora 20.00 – Scena mobilă din spatele teatrului – Compania Cirque Barbette, Belgia – WASTELAND, un spectacol de și cu Rosa Matthis, regia artistică Patricia Barakat
- ora 20.00 – Sala Studio – Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, Sibiu – MELODIE VARȘOVIANĂ, de Leonid Zorin, regia artistică Veronica și Cătălin Pătru
- ora 20.00 – Club Stage – Universitatea de Artă Teatrală, București – KEAN după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare, regia artistică Adrian Titieni
- ora 21.00 – Piața Regele Ferdinand – Trupa Artgotica, Sibiu – VLAD DRACUL, spectacol unic și inedit de efecte pirotehnice spectaculoase și proiecții video 3D
- ora 21.00 – Filarmonica de Stat Oradea – spectacol independent București – secțiunea Teatru Scurt – INTERVIU de Theo Van Gogh, regia artistică Bogdan Dumitrescu
Târgul Pălincarilor – Parcul Nicolae Bălcescu
- ora 17.00 – ora 20.00 – Concert în aer liber, susținut de ansambluri folclorice din județul Bihor promovate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor: Ansamblul Bărdăuța - Borod, Ansamblul din Căbești, Ansamblul din Luncșoara, Ansamblul din Mădăras și Ansamblul din Tulca și soliștii: Violeta Gherman, Ioana Urs, Anca Pavel, Sabina Alb Leonte, Lucian Hus și Sînziana Toader
- ora 20.00 – ora 21.00 – Concert în aer liber, susținut de Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului”
- ora 21.00 – ora 22.00 – Concert în aer liber, susținut de Ion Dordoi.
 Sâmbătă 28 septembrie
- ora 12.30 – ora 19.00 – Acces gratuit în Turnul Primăriei.
Târgul Pălincarilor – Parcul Nicolae Bălcescu
- ora 14.30 – ora 16.00 – Concert în aer liber, susținut de Ansamblul Folcloric „Aușana”
- ora 16.00 – ora 17.00 – Concert în aer liber, susținut de Grupul Meda Music
- ora 17.00 – ora 20.00 – Concert în aer liber, susținut de ansambluri folclorice din județul Bihor promovate de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor: Ansamblul din Șuncuiuș, Ansamblul din Roșia, Ansamblul din Răbăgani și Ansamblul Lazuri de Beiuș și soliștii: Blaga Octavian Andrei, Ioana Urs, Violeta Gherman, Anca Pavel, Ovidiu Piscoi, Monica Blaga
- ora 20.00 – ora 23.00 – Concert în aer liber, susținut de Feciorii Bihorului și soliștii: Sînziana Toader, Elena Șerb, Simona Bejan, Lucian Hus, Gemenele din Bihor
Festivalul Internațional de Teatru Oradea
- ora 17.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor – Teatrul Bulandra București – spectacol cu publicul pe scenă – secțiunea Teatru Scurt – CONTRA PROGRESULUI, de Esteve Soler, regia artistică Bobi Pricop
- ora 18.00 – Scena mobilă din spatele teatrului – Hakeshet Klezmer Band, Oradea – CONCERT DE MUZICĂ KLEZMER
- ora 19.00 – Sala Mare – Teatrul Nottara București – secțiunea Teatru Scurt- premieră în festival – UN PIC PREA INTIM, de Rajiv Joseph, regia artistică Cristian Juncu
- ora 20.00 – Filarmonica de Stat Oradea – Concert CELELALTE CUVINTE, început de turneu național
- ora 21.00 – Sala Arcadia – M.A.S. Franța – secțiunea Teatru Scurt  – TRES – spectacol muzical de Miguel-Ange
- ora 22.30 – Club Stage – Teatrul Mignon București – secțiunea Teatru Scurt – MOFTUL ROMÂN din Momente de I.L. Caragiale, cu Lari Giorgescu
Duminică 29 septembrie
Festivalul Internațional de Teatru Oradea
- ora 17.00 – Sala Studio – Teatrul Pygmalion din Viena – PUȘLAMAUA DE LA ETAJUL 13, de Mircea M. Ionescu, regia artistică Þino Geirun
- ora 19.00 – Sala Mare – FESTIVITATEA DE PREMIERE – Teatrul Regina Maria - secțiunea Teatru Muzică Dans – SCRIPCARUL PE ACOPERIȘ, de Joseph Stein, regia artistică Korcsmaros Gyorgy
- ora 20.00 – Club Stage – Spectacol Independent – AMERICA ȘI ACUSTICA, de Vlad Zografi, un spectacol cu și de Daniela Ionescu
Târgul Pălincarilor – Parcul Nicolae Bălcescu
- ora 14.30 – ora 17.00 – Concert în aer liber, susținut de Feciorii Bihorului și soliștii: Ionoi Aurel, Remus Bondar, Ionel Ban, Ciprian Mocan, „Nuntașii Bihorului” și soliștii: Mariana Militaru-Blaj, Mihai Jula, Lia Bereș, Nelu Oprean, Antoanela Ferche-Buțiu, Florica Ruja, Maria Haiduc
- ora 17.00 – ora 18.00 – Concert în aer liber, susținut de Ansamblul Folcloric „Aușana”.
- ora 18.00 – ora 19.30 – Concert în aer liber, susținut de Ansamblul Folcloric „Bihorul” și  Ansamblul Folcloric „Crișana”
- ora 19.30 – ora 20.00 – Concert în aer liber, susținut de Dana Ionela Jurjuț
- ora 20.00 – ora 21.00 – Concert în aer liber, susținut de Grupul Marmația din Maramureș.

Trimite email
luni, 29 aprilie 2024, 19:28:16 Ora de vară a Europei de Est