Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

BizTech Oradea 2012 a adus la Oradea cele mai mari companii IT

Joi și vineri, la Hotel Ramada

BizTech Oradea 2012 a adus la Oradea cele mai mari companii IT

Cu adevărat, timp de două zile, în 27 și 28 septembrie 2012, la Hotel Ramada din România am avut parte de „evenimentul de business și tehnologie al anului în Transilvania”, așa după cum ne prevenise dna Adina Nicoleta Rada, director general al Companiei CG&GC HiTech Solutions SRL.

În cadrul celei de-a doua ediții a BizTech Oradea, organizatorii au reușit să ne surprindă plăcut invitând la evenimentul nr.1 al anului în domeniul IT,  11 dintre cele mai mari companii IT prezente în România: Cisco, Intel, HP, Microsoft, Canon, BitDefender, Total Soft, Kaspersky, Samsung, Lenovo, N.O.D, peste 60 de specialiști din IT.
Implicarea Intel în educație
La cele trei secțiuni (Educație, Tehnologie și Business), ne-au captat și încântat cu informații de ultimă oră, oferind soluții și programe educaționale în cadrul workshop-urilor educaționale, Adrian Cioroianu, de la Intel (care ne-a vorbit despre Direcția industriei IT. Cum va arăta lumea în 2020. „Practic, rolul Intel în industria IT este de a da o direcție; încercăm, practic, să arătăm ceea ce noi vom face în viitor, astfel încât să oferim inspirație și companiilor locale și celorlalți producători de echipamente; Implicarea Intel în educație, în preuniversitar, pentru că avem foarte multe programe, atât pentru profesori, cât și pentru elevi”.).
Lansare Lenovo Thinkpad la Oradea
Diana Georgescu a venit să ne prezinte soluții Levono pentru educație și nu numai, pentru că în dimineața zilei de joi, Diana ne-a surprins deosebit de plăcut, prezentându-ne, în premieră națională, cel mai nou, mai rapid și mai elegant ultrabook (mai subțire de 1 inch, care pornește în 2 secunde din standby, iar cam în 7 secunde, intră în Windows).
„Sunt foarte fericită. Astăzi (joi, 27 septembrie – n.n.), lansăm acest produs în România și este un eveniment extraordinar. Mă uitam dimineață la televizor, deja a început să apară. Acesta este primul. Avem doar două exemplare în țară. Au venit ieri, la ora 12, din care unul este aici. Mi se pare o ocazie deosebită și pentru noi și pentru voi și pentru toată lumea. La ora 12 va fi lansat, iar noi vom reuși să-l deschidem cu o oră înainte. Deci, la ora 11, Lenovo Thinkpad, vom sărbători împreună 20 de ani de Lenovo Thinkpad și cu această ocazie, lansarea acestui thinkpad carbon în România...”; Silviu Hotăran (GKTI Semper Human) – Workshop resurse umane, despre talent management; Cristian Popescu (general manager Cisco România), despre Inovație și tehnologie în evoluția afacerilor; Anamaria Gonczi – „Povestea” Intel în România; Marius Filipaș (Microsoft România) – Direcțiile strategice ale Microsoft, precum și noutățile anului 2012; Valentin Jurcuț (BitDefender), despre securitatea în mediile virtualizate. „Suntem aici să arătăm că o tehnologie românească poate să ajungă numărul unu în lume!” Mircea Bardac (Intel România), despre programele Intel în mediul academic; Mihai Constantin-Pau (Intel), despre oportunități de dezvoltare în IT& C pentru tinerii din România, posibil HUB tehnologic.    
 „Obiectivul principal al BizTech este de a conexa viitorul cu evoluția tehnică și managementul, antreprenoriatul și educația”, avea să sublinieze Adina Nicoleta Rada, director general al CG&GC HiTech Solutions, organizatorul BizTech
Am ajuns și în sala serverelor, unde ne-au fost prezentate exemplare de ultimă generație, Generația 8, lansate de câteva luni; față de vechea generație, s-a redus consumul cu 30 la sută; un complex de servere de genul celui care ni s-a prezentat a fost estimat la circa 60 de mii de euro.
Camionul cu tehnologie
Joi, pe platoul din fața Hotelului Ramada, putea fi admirat camionul-trailer Samsung plin cu tehnologie, o premieră în Oradea și România. Noi l-am pozat din toate unghiurile și pozițiile și veți avea ce vedea. În centrul atenției, s-a aflat măsuța interactivă multituch, iar curioșii s-au înghesuit să vadă cum funcționează. Din arsenalul ingenios prezentat în camion, precum într-o veritabilă expoziție IT, nu au lipsit ecranele, de diferite mărimi (între care și un ecran care poate fi conectat la laptop) și imprimantele de ultimă generație...
 „Vom sprijini întotdeauna acest parteneriat”
La deschiderea evenimentului au onorat cu prezența în prezidiul manifestării: dl Claudiu Pop – prefectul județului Bihor, dl Ovidiu Mureșan – viceprimar al municipiului Oradea, rectorul Universității Oradea, dl prof. univ. dr. Constantin Bungău, precum și Silviu Hotăran, fost manager Microsoft România.
Claudiu Pop, prefectul județului, a felicitat organizatorii și i-a asigurat de tot sprijinul.
După o experiență de 20 de ani în telecomunicații, dl viceprimar Ovidiu Mureșan privește cu alți ochi acest eveniment. „Aș vrea să cred că tot ce discutați aici, soluțiile vor putea fi aplicate în cel mai scurt timp în viața publică, iar autoritățile locale vor trebui să țină cont de acestea...”
Dl rector Constantin Bungău consideră că instituția pe care o conduce nu trebuie să lipsească dintre partenerii acestui eveniment. „Consider că Universitatea din Oradea are un rol foarte-foarte important și trebuie să fie un partener continuu. Vom sprijini întotdeauna acest parteneriat și el să se dezvolte foarte bine în teritoriu...”
„Mă simt mândru că sunt orădean”
Dl Silviu Hotăran („un orădean întors acasă” - vorba dnei Adina Rada) s-a arătat bucuros să participe la acest eveniment. „Am multe motive de bucurie, astăzi, și cred că această capacitate de a ne bucura ne conectează la o sursă personală de energie pozitivă. Vă urez din suflet să vă bucurați! De ce mă bucur eu astăzi? Mă bucur că sunt aici la Oradea, alături de dumneavoastră. Mă simt mândru că sunt orădean și spun asta cu drag oricui mă-ntreabă... Mă bucur să-i văd pe bunii mei colegi de la Microsoft. Mă bucur s-o văd pe Adina și echipa ei. Ce entuziasm, ce energie, ce misiune și câtă voință au pentru a demonstra că se poate în pofida oricărui context... Este un act de educație ceea ce se întâmplă, iar pentru mine educația înseamnă foarte-foarte mult!” (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 2 mai 2024, 19:03:25 Ora de vară a Europei de Est