Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Dl primar Ilie Bolojan a înmânat, ieri, premiile I, II și III

Concursul „Spații verzi de care suntem mândri”, la final

Dl primar Ilie Bolojan a înmânat, ieri, premiile I, II și III

Între 1 și 15 iunie 2012, orădenii au fost invitați să demonstreze cât sunt de gospodari. Pentru a demonstra acest lucru, Primăria Oradea a organizat concursul „Spații verzi de care suntem mândri” în cadrul căruia asociațiile de proprietari au fost încurajate să-și amenajeze cât mai frumos spațiile verzi din fața blocurilor, să le fotografieze și să le înscrie în concurs.

Juriul, format din dl primar Ilie Bolojan, reprezentanți ai autorităților de mediu și membri ai echipei Umbrela Verde, a decis ca locul I să revină Asociației de Proprietari „Barierei 22” (asociație reprezentată de dna Codruța Hoduț), locul II - Asociației de Proprietari Aluminei 86 M6 (dna Elisabeta Binder), iar locul III - Asociației de Proprietari Sârguința de pe strada Cantemir nr. 75 (dna Florița Bot Pop).
Premiile (constând în mașini de tuns iarba, trimmer, set derulator, diplome și pancarde) au fost înmânate ieri (21 august 2012) câștigătorilor de către dl primar, inginer Ilie Bolojan, de față fiind directorul adjunct al Direcției Tehnice, dl Emil Bențan și șeful de serviciu, dl Mircea Stejeran, respectiv consilierul domnului primar, dra Anca Sas.
La concurs s-au înscris 26 de asociații de proprietari. Premiul special este un foișor care va fi amplasat pe malul drept al Crișului Repede în zona de blocuri aparținând Asociației de Proprietari Sovata.
Începând de astăzi, vor fi acordate celelalte premii
Celelalte premii vor fi acordate începând de astăzi, 22 august, la Primăria Oradea, camera 135, compartimentul Spații verzi, între orele 8.30-15.30.
Sunt așteptați să-și ridice premiile reprezentanții asociațiilor premiate: Adrian Silaghi (Galileo Galilei nr. 20), Eva Dani (Galileo Galilei nr. 14), Ioana Cearnău Tiponuț (As. Viitorul, str. Lăpușului), Horia Todoran (As. Ibsen), Doina Bădărău (As. Piața București), Dorun Crăciun (Bdul Ștefan cel Mare), Felicia Bulzan (As. Piața 1 Decembrie), Simona Galiș (str. Hațegului nr. 45) și Krausz Betina (As. Cazaban nr.5).
Pista de biciclete de la Podul CFR la Podul Dacia
Pe parcursul drumului, dl primar a ținut să ne furnizeze și alte informații legate de ședința Consiliului Local din 28 august, de proiectul cu câinii, iar pe traseul parcurs din Dragoș Vodă și Războieni spre Cantemir, Sovata și Aluminei, am făcut câteva popasuri pentru a ne prezenta stadiul unor lucrări aflate în derulare în zonele respective.
De la Podul CFR de pe Dragoș Vodă pornește o pistă de biciclete pe malul stâng al Crișului Repede până la Podul Dacia. „Pista de biciclete va avea o lățime de 2,5 metri și se va întinde pe o lungime de 1.200 de metri. Aceste lucrări, în valoare de 210 mii lei, sunt realizate de firma Selina și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii septembrie”.
Reabilitarea străzii Războieni
Strada Războieni a fost reabilitată pe „tronsonul de la sensul giratoriu de pe Muntele Găina până la gara Velența. Pe lângă asfaltarea străzii au fost realizate și 282 de locuri de parcare la domiciliu, au fost delimitate zonele cu borduri, au fost realizate marcajele longitudinale și trecerile de pietoni. În prezent se lucrează la accesul spre gara Velența și la amenajarea spațiului verde și a aleilor din zona gării. Anul viitor urmează amenajarea zonei din partea stângă a capătului străzii Războieni, precum și accesul spre Calea Clujului. Valoarea lucrărilor de pe strada Războieni este de 1.335 mii lei”.
Amenajarea zonei din str. Sovata - Aluminei - Aleea Tușnadului
În zona str. Sovata - Aluminei - Aleea Tușnadului - zona dig mal drept Crișul Repede, unde au fost demolate garajele existente.
„În cadrul lucrărilor se realizează reabilitarea sistemului rutier, aleile carosabile noi, spații de parcare, trotuare, accese carosabile, spații verzi, două terenuri de sport, introducerea utilităților de iluminat public respectiv de canalizare pluvială. Lucrările de reamenajare a amplasamentului din zona str. Sovata - Aluminei - Aleea Tușnadului - zona dig mal drept Crișul Repede sunt în stare avansată, executate aproximativ în proporție de 60 %. Până în prezent a fost amenajat un teren de sport (cu posibilități de baschet, handbal și minifotbal), în suprafață de 18x40 m, urmând ca înspre Podul Densușianu să se amenajeze și al doilea teren de sport. Terenul de sport recent amenajat a fost asfaltat, împrejmuit cu o plasă de sârmă și urmează să fie marcat. De asemenea, în dreapta terenului de sport se amenajează 369 de locuri de parcare, realizate din dale traforate (înierbate) și perforate. Lucrările privind iluminatul public de asemenea au fost realizate în proporție de 70%, în perioada următoarea urmând să aibă loc și amenajarea spațiilor verzi. Lucrarea este executată de S.C. Drumuri Bihor, în asociere cu S.C. RITMOTEH S.R.L, la valoarea de 2.331.798 lei.
Termenul de realizare a întregii lucrări este de aproximativ 10 luni din momentul predării amplasamentului”, după cum aveam să aflăm din comunicatul Biroului de presă. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dl primar Ilie Bolojan a înmânat, ieri, premiile I, II și III.

Trimite email
miercuri, 1 mai 2024, 15:26:23 Ora de vară a Europei de Est