Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Gala „Vivere-New Generation” - o binecuvântare, cu invitați-surpriză!

Aseară la Continental Forum

Gala „Vivere-New Generation” - o binecuvântare, cu invitați-surpriză!

O întâlnire cu compozitorul Mihai Alexandru și grupul „Vivere” este un motiv de sărbătoare, iar întâmplarea muzicală de-aseară de la Hotel Continental Forum poate fi rezumată într-un singur cuvânt, exprimând astfel calificativul și atributul ei – SUPERBĂ!

Vineri seara (9 decembrie 2011), în clinchet de colinde românești, cu cireașa pe tort și focul de artificii care i-a dat strălucirea potrivită, membrii grupului „Vivere” s-au adunat la Gala 2011, spre a-i oferi Patriciei Ciobotaru înaltul titlu de (super) STAR și tuturor, premiile binemeritate! Doamna Valeria Dinu Mișcuția, o vrăjitoare de talente, un izvor nesecat de bunătate și iubire, a reușit să „corupă” din nou o groază de minori, înnobilându-i, dăruindu-le harul cântării dumnezeiești. A făcut-o ieri-alaltăieri cu Ovidiu Lazăr pe care l-a trimis printre îngerii pământești ai lui Dumnezeu, a clădit anul acesta 10 trepte pentru Patricia și alte câteva nestemate: Roxana, Denisa, Carla, Amalia, Ioana, Oana, Tania, Alisa... Pe Onița l-a mandatat să cânte la Opera din Milano, iar toți ceilalți ucenici slujesc în altarul împărătesc. „Corupția” a mers și mai departe, încât, aseară, a adus pe scenă și părinții, într-o descoperire inspirată, care i-a uimit pe Mihai și prietenii săi – „Unchiul” (1Q) Sapro și Raluca Ocneanu. Vasilica Ienei (Alissa – pe numele său de scenă), cu „Puterea dragostei”, Simona și Cristi Lazăr (Lacrima și Cristalul lui Ovidiu), cu „Numai una”, Camelia Santo, Marcel – „tenorul” lui dom’ Horia Onița, profesoara Alexandra Zamfir și „soprana” Anca Popa au fost tot atâtea evoluții neașteptat de mângâietoare sufletului. De la Reșița la Sibiu, de la Popești la Oradea, toți vin spre „Vivere” ca la Mecca. De la o Galerie cu strălucire de diamant nu puteau lipsi tocmai vocile de aur ale Facultății de Muzică din Oradea, profesorii universitari Florina și Florin Hinsu Mariș. Privită din perspectiva și prin prisma galeriei micilor artiști, anul acesta, Gala a îmbrăcat noi străluciri, date de nume noi (Alexia, Maria Bobotan și Maria „Terorista”, Miruna, Andrada, Sergiu și Luana), dar și de noi premii, pe măsură - Premiile muzicale: Crystal Voice, Silver Voice, Golden Voice, New Generation și Star Vivere , iar invitații locali (consilierul Anca Sas, finanțistul Ioan Chivari, consultantul artistic Felician Mureșan și îngerul său păzitor – Ioana Ștefănică, de la Radio Transilvania) au devenit membri de onoare, bucurându-se, alături de toți cei ai casei, timp de patru ore și jumătate, de o întâmplare fericită.
„Amalia m-a uluit!”
Pe Mihai Alexandru nu-l ții locului, pe scaun când se cântă, mai cu seamă atunci când e vorba de copii. Mereu se agită și vociferează, apreciind progresul făcut de fiecare. Pentru că la „Vivere”, copiii cresc sub ochii compozitorului, cel mai bun prieten al grupului. Cele mai mici și mai drăgălașe componente „Vivere” au câte 4 ani: Alexia Brudașcă și Maria Zamfir (Terorista nr. 1, vorba cântecului); Maria Bobotan are 6 ani, iar Miruna Rus – 5 ani; Andrada Santo se dă manechina grupului, preocupată de imaginea sa la microfon. Tania Pantea declară că nu poate să fie cuminte, iar Alisa Jenei, chiar dacă nu a ajuns-o încă pe mami, nici la înălțime, nici la cântat, e mereu cu capul în nori. Ea a cântat la gală împreună cu buna sa colegă și prietenă Jenifer Chiș. Carla Marin („Mocirița” grupului) a colindat superb... cu și despre leru-i ler. Roxana Mureșan (de la Școala „Dacia”) și Oana Fara (din Reșița) sunt de-acum domnișoare care emit pretenții și care confirmă statutul de vedetă, în sensul bun al cuvântului, ținânt cont de stadiul și palmaresul la care au ajuns. Printre artiști, Ioana Ștefănică și Felician Mureșan, doi tineri minunați, au cucerit titlul de membru de onoare al grupului. Când dom’Horia Onița a ajuns la microfon cu „Melodrama”, Mihai nu s-a abținut de la aprecieri (exclamând în gura mare): „Splendid!” Denisa Ifrim e mai frumoasă și mai valoroasă. Amalia Popa, eminesciana, la 11 ani, umblă cu dedicații, dar își permite după evoluția pe care a înregistrat-o în ultimele luni. Am admirat-o și în cadrul concursului organizat de eminescienii orădeni. Atunci, Amalia a bătut tot, în materie de talent. Ioana Ardelean vine tocmai de la Popești, dar nu se vede. Aici e vedetă! După întâlnirea neașteptată cu cei doi profesori universitari (Florina și Florin Hinsu Mariș), ne-am recules cu „țigăncile” grupului – Roxana și Denisa. Patricia Ciobotaru, mereu cu o aură de înger și cu atitudini incontestabile de prințesă și mică vedetă, a ajuns sus de tot după ultimele sale 10 trofee câștigate, fiind declarată, oficial, STAR Vivere! Dar... „Cui îi pasă de mine”, declară Patricia. Mai vedem când te întorci de la Constanța, Patri! Invitata specială a serii a fost Luana Prodea, care a venit la Oradea tocmai de la Sibiu. Are voce bună, iar la „Vivere” poate câștiga strălucire!
„Amalia m-a uluit! exclamă Mihai. Valeria, faci o treabă extraordinară cu acești copii. Te ocupi bine de ei, dar nu mai umblați după premii. De unde goana asta după premii? Stați și lucrați, construiți! Pentru mine, grupul „Vivere” înseamnă prietenie, talent și calitate!”
Astfel îi percepe distinsul compozitor Mihai Alexandru pe membrii grupului „Vivere”. Ce a urmat? Un recital special cu 1Q - Sapro, Mihai și Raluca Ocneanu – câștigătoarea Festivalului de la Mamaia. Iar încheierea acestei SUPERBE întâmplări nu se putea face decât în tonalități „grave”: cu foc de artificii și felii de tort! (Ovidiu DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: Gala „Vivere-New Generation” - o binecuvântare, cu invitați-surpriză! 

Trimite email
sâmbătă, 18 mai 2024, 21:29:40 Ora de vară a Europei de Est