Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința anuală a Departamentului Drept din cadrul Universității AGORA - www.conferinadrept.univagora.ro

„Dreptul și religia”

Conferința anuală a Departamentului Drept din cadrul Universității AGORA - www.conferinadrept.univagora.ro

În Amfiteatrul Albastru al Universității Agora a avut loc astăzi (joi, 20 oct. 2011) deschiderea conferinței internaționale anuale cu tema: „Dreptul și religia”, organizată de Departamentul Drept al universității, în parteneriat cu modulele Jean Monnet: „Libera circulație a persoanelor în spațiul Uniunii Europene”, „Uniunea Economică și Monetară”, precum și cu Centrul euroregional de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere și Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Universitatea AGORA, Oradea, Nord-Vest”.

Prin această temă a conferinței, ajunsă la cea de a V-a ediție, organizatorii și-au propus să atragă atenția asupra importanței pe care o au abordările interdisciplinare în societatea contemporană. Ca urmare, conferința s-a bucurat de prezența unui mare număr de cadre didactice universitare din domeniul dreptului și religiei și filosofiei, studenți, precum și reprezentanți locali ai cultelor. În deschidere au luat cuvântul dl rector prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, dl prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, dl Felix Kopelman (președintele Comunității Evreilor din Bihor). De asemenea a fost prezentat un mesaj din partea Episcopiei Greco-Catolice Oradea.
 Cele aproape 100 de lucrări înscrise în programul conferinței au fost atent selectate și distribuite pe secțiuni, urmând să fie publicate în revista „AGORA International Journal of Juridical Sciences”, nr. 2/2011, indexată în mai multe baze de date internaționale.
 „Cred că avem nevoie de timp pentru ca principiile moralei să devină o conștiință civică și mai avem nevoie de cunoaștere pentru a conștientiza că respectarea legii nu depinde, atât de interpretarea și aplicarea acesteia, cât de modul cum este gândită de legiuitor atunci când este elaborată și de felul în care este înțeleasă de oameni, atunci când este citită pentru a fi însușită și respectată. Indiferent de religia pe care o avem, este important să respectăm valorile care sunt susținute prin religie, la care ne raportăm atunci când înfăptuim lucruri, știind că funcționarea societății este dependentă de conformarea indivizilor și a grupurilor care o compun față de modelul normativ, moral, social, juridic și cultural general acceptat. De asemenea, este bine să învățam să ne conducem viața profesională, atât după legitățile naturii, cât și după legile divinității și Codul de etică profesional”, a spus prof. univ. dr. Ana-Elena Iancu, șefa Departamentului Drept din Universitatea AGORA, în deschiderea conferinței.
În sală au fost  prezente și personalități din domeniul dreptului, reprezentanți ai celor mai bune reviste de drept din România (și anume: Revista DREPTUL, prin prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, editor executiv, Revista de Drept penal, prin conf. univ. dr. Constantin Duvac, redactor-șef adjunct,
Revista AGORA International Journal of Juridical Sciences, prin prof. univ. dr. Ana-Elena Iancu (Nechita,) fondator și editor-șef, Revista Română de Criminalistică, prin lect. univ. drd. Nicolae Grofu, redactor-șef adjunct.
De asemenea, organizatorii au oferit participanților două semnale editoriale: „Dialogul continuu”, autor Ovidiu Predescu și „Studii politice. Fenomenul religios”, autor Vasile Creț care au confirmat faptul că pentru orice acțiune umană de succes avem nevoie de voința divină. (Alina Manolescu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința anuală a Departamentului Drept din cadrul Universității AGORA - www.conferinadrept.univagora.ro

Trimite email
luni, 31 martie 2025, 16:32:28 Ora de vară a Europei de Est