Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concursul național „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”

Expoziție, premiere și program artistic

Concursul național „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”

Joi (26 mai 2011), la Grădinița nr. 27 – „Voinicel” din Oradea a fost mare sărbătoare, cu invitați mulți și de calitate, parteneri ai proiectului educațional și ai concursului național de creație artistică „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”.

Sărbătoarea a cuprins, în principal, trei momente: vernisajul expoziției cu lucrările primite la concurs, anunțarea și înmânarea premiilor câștigătorilor concursului și momentul artistic – „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”.
Gazdele s-au simțit onorate și pe bună dreptate, de prezența la eveniment a doamnei inspector școlar de specialitate - prof. Aurelia Bodea, a prof. Mariana Barna – șef birou la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, a echipei de cadre didactice de la Grădinița nr. 1 din Șimleu Silvaniei (jud. Sălaj), a directorului Grădiniței „Holcim” din Aleșd – prof. Florica Vesa, a directorului Grădiniței nr. 44 din Oradea – prof. Mariana Vereș, a directorului Grădiniței nr. 37 – prof. Mariana Dragoș, a directorului Grădiniței nr. 28 – prof. Cornelia Româneac, a directorului C.S.E.I.S. – prof. Rodica Lezeu, a prof. psiholog C.S.E.I.S. Maria Ivănescu, a directorului Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea – prof. dr. Gheorghina Bârlădeanu, a înv. Constantin Negruț (de la Șc. „Av. Iancu” - responsabil cu asistența tehnică), a prof. Vasi Krisztina, de la Liceul Teoretic German „Fr. Schiller” din Oradea...
Doamna inspector școlar Aurelia Bodea a felicitat colectivul de organizatori (prof. Cornelia Borhidi – directorul grădiniței, Nicoleta Trifan și Georgeta Druța – coordonatorii de proiect) pentru reușita concursului și a manifestării, pentru mobilizarea de forțe și eficiența activității, considerând că nimic nu este prea mult pentru cadrele didactice și mai de preț misiune decât dăruirea și iubirea profesiei și a copilului - cea mai de preț investiție...
Momentul artistic
Invitații, părinții și copiii au fost apoi răsfățați de micii actori ai grădiniței, îndrumați de prof. Nicoleta Trifan, care i-au provocat la dialog pentru recunoașterea personajelor din basmele și poveștile copilăriei, iar trupa de păpușari de la C.S.E.I.S. a prezentat un regal aplaudat la scenă deschisă...  
Prin intermediul proiectului educațional și al concursului național de creație artistică „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”, Grădinița nr. 27 – „Voinicel” din Oradea a lansat o provocare tuturor preșcolarilor și educatoarelor din întreaga țară să-și valorifice și să-și facă cunoscute aptitudinile și talentele artistice.
Grație proiectelor și concursurilor naționale derulate în anii anteriori, Grădinița „Voinicel” din Oradea a câștigat încredere și stimă și nu mai puțin de 10 parteneri în cazul concursului la care facem referire (I.S.J. Bihor, C.C.D. Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” Oradea, Universitatea Oradea, Grădinița „Micul Prinț” București, Grădinița nr. 1 din Șimleu Silvaniei, jud. Sălaj, Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” Oradea și Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea).
Concursul a fost programat în intervalul ianuarie – iunie, desfășurându-se după un calendar anume: lansarea și mediatizarea proiectului (ianuarie – februarie 2011), înscrierea participanților (până la data de 18 martie), realizarea lucrărilor în unitățile participante (în luna aprilie), expedierea și primirea lucrărilor (până la data de 10 mai), realizarea unei expoziții cu lucrările primite (11 mai – 3 iunie), evaluarea, jurizarea și premierea lucrărilor (23 - 26 mai). De-acum, urmează expedierea diplomelor către toți participanții (24 mai – 15 iunie 2011)... (Ovidiu DAN)
Premiile concursului
MARELE PREMIU: (7 voturi)
„ POVESTEA LEGUMELOR MINUNATE” – CSEIS Oradea, Lezeu Rodica și Opriș Aurelia
„ SUB CIUPERCĂ” – G.P.P. „ Holcim” Aleșd – ed. Jozsa Iudith
„ POVESTEA MĂGĂRUȘULUI ÎNCĂPĂÞÂNAT” - G.P.P. „ Holcim” Aleșd, ed. Tunduc Ancuța și Vesa Florica
PREMIUL I ( 5 VOTURI)
„ ALBĂ CA ZĂPADA” – G.P.P. Tinca, ed. Galiș Maria
„ SCUFIÞA ROȘIE” – G.P.P. nr. 1 Șimleul Silvaniei, ed. Macovei Mariana, Breazdău Ana – Violeta
„ O ÎNTÂMPLARE DE PAȘTI” – G.P.P. Tinca, ed. Luncan Florica și Marchiș Florica
„ RIDICHEA MINUNATĂ” - CSEIS Oradea, ed. Dobran Viorica, Vesa Ramona
„ RIDICHEA URIAȘĂ” - G.P.P. nr. 1 Șimleul Silvaniei, ed. Pandrea Daniela, Șandor Aura
„ GREIERELE ȘI FURNICA” – G.P.P. nr. 36 Oradea, ed. Petrică Lidia
„ GĂINUȘA CEA MOÞATĂ” – G.P.P. nr. 160, București, ed. Mitescu Violeta, Sofronea Lelia
PREMIUL II
„ ȘORICELUL CEL PROSTUÞ” – G.P.P. NR. 52 Oradea, ed. Sala Ioana, Toma Floricuța
„ RIDICHEA URIAȘĂ” – G.P. 260 București, ed. Ruja Beatrice
„ ALBĂ CA ZĂPADA” – G.P.P. NR. 1 Șimleul Silvaniei, ed. Lucza Aurica
„ POVESTEA BROSCUÞEI ROȘII” – G.P.P. nr. 30 Oradea, ed. Bothozy Elisabeta, Batori Maia-Gyopar
„ CÂRTIÞELE RECUNOSCĂTOARE” G.P. 73 București, ed. Ioniță Iuliana
„ CIUPERCA URIAȘĂ” – G.P.P. Tinca, ed. Drîmbe Monica
„ AVENTURILE LUI MOTĂNEL” - - G.P.P. NR. 20 Oradea, ed. Brătescu Liliana
PREMIUL III
„ SAREA ÎN BUCATE” – C.N.„ I.VULCAN”- Oradea, înv. Andrei Ionuț
„ CĂSUÞA DIN OALĂ” – G.P.P. nr. 1 Șimleul Silvaniei, ed. Inovan Cornelia
„ CAPRA CU TREI IEZI” - G.P.P. nr. 1 Șimleul Silvaniei, ed. Marian Floare, Pop Milica
„ ARICIUL CEL SFIOS” – G.P.P. nr. 36 Oradea, ed. Demian Crina
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național „Personajele îndrăgite, la teatru, vin să se prezinte”.

Trimite email
joi, 2 mai 2024, 12:50:49 Ora de vară a Europei de Est