Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dacă credeți că educația este scumpă, gândiți-vă cât de scumpă poate fi ignoranța!

Investiți mai mult în dumneavoastră decât în firma dumneavoastră!

Dacă credeți că educația este scumpă, gândiți-vă cât de scumpă poate fi ignoranța!

Sunt două îndemnuri (și adevăruri - ultimele două) dintr-un șir de 40-50 (poate și mai multe!) pe care un om de succes (Lorand Soares-Szasz, din Cluj-Napoca) le-a adresat, marți (8 februarie 2011), la hotel „Ramanda” din Oradea, unui auditoriu norocos și încântat de ceea ce a aflat (gratuit)...

Trebuie (e musai, cum spune bihoreanul) să-i fac reclamă (publicitate) gratuită lui Lorand pentru ceea ce a făcut și el, tot în mod gratuit, cu multă amabilitate și sinceritate pentru cei prezenți la seminar, organizat în două reprize (dimineața și după-masă), câte două ore și jumătate...
Poate că o să vă întrebați: Cum poate ajunge un grădinar manager de dezvoltare? Dar nu e sigur că Lorand a fost înainte grădinar..., dar a ajuns (plecând să muncească în Portugalia), iar acum, ascultându-l, poți să fii convins că e un manager de dezvoltare, cel puțin după cum vorbește... după cele peste 200 de seminarii organizate, la care au participat peste 5.000 de oameni de afaceri (ca să-l cităm pe Lorand).
După cum am început să vă scriu despre Lorand, cu siguranță, veți merge (să-l vedeți și să-l ascultați) miercuri, 23 februarie (la ora 14.00), când va reveni la Oradea (tot la hotel „Ramada”) pentru seminarul „Marketing eficient pentru afacerea dumneavoastră”. Vorbește omul atât de convingător, logic și argumentat, încât nu se poate să nu-i dai dreptate, chiar dacă ai fi cel mai înverșunat adversar sau cel mai mare pesimist, ori, din contră, cel mai orgolios și vanitos... „patriot”! Pe miercuri și–a propus patru ore de seminar. Marți, noi ne-am propus să zăbovim doar cinci-zece minute și am rămas două ore și jumătate, adică până la sfârșit. Vorbește Loland... ca din Biblie, mânuind cu abilitate tehnica modernă, un fidel aliat și un prieten sincer și de succes, ca și el!
„Am lucrat cu mai mult de 100 de firme în programe de business coaching, în România și străinătate; am organizat mai mult de 100 de acțiuni de formare în vânzări, marketing, fidelizare clienți, sisteme, comunicare și echipă, pentru clienți renumiți din România și Portugalia...” și mai spune Lorand despre sine... că are hobiuri: familia, afaceri, călătorii și citit. Noi îl credem pe cuvânt!
Stimați cititori, ascultându-l două ore și jumătate, vorbind cu laptopul pe masă, și argumentând totul la meserie, în cadrul unei prezentări în power point profesioniste, l-am catalogat așa după cum vi l-am prezentat, un om de succes, un manager de dezvoltare, dar... nu unul oarecare, de duzină, ci unul de excepție!
Despre ce ne-a vorbit Lorand două ore și jumătate? Despre:
*Cum să organizăm TIMPUL
*Cum să mărim VÂNZĂRILE și CÂȘTIGUL
*Cum să aplicăm un proces de CONTROL în afaceri
*Cum să avem CONTROL FINANCIAR în afacerea noastră
*Cum să folosim un MARKETING EFICIENT în afacerea noastră
*Cum să găsim cele mai bune strategii de MARKETING și VÂNZĂRI
*Cum să dezvoltăm o afacere prin SISTEME
*Cum să construim o ECHIPĂ campion
*Cum să creștem o AFACERE?
Mai multe nu vă spunem. Lecturați pozele din arhiva articolului și vă veți convinge de multe lucruri... și o să ne dați dreptate că Lorand e o excepție de la regulă. Regula o stabiliți singuri!
„Prietenii știu de ce!”
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dacă credeți că educația este scumpă, gândiți-vă cât de scumpă poate fi ignoranța!

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 00:42:12 Ora de vară a Europei de Est